Woningen voor Kentalis in Willemskwartier opgeleverd

Van onze redactie
1 september 2014
Portaal heeft de woningen voor Kentalis op de hoek van de Brederostraat en Spieghelstraat opgeleverd. Kentalis biedt zorg en onderwijs aan mensen voor wie horen en communiceren niet vanzelfsprekend is. De verwachting is dat medio oktober 26 kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornis of een gehoorprobleem hier gaan wonen.
De woningen zijn bedoeld voor maximaal 26 kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornis of een gehoorprobleem. Zij komen uit heel Nederland. Deze kinderen en jongvolwassenen, van 6 tot 25 jaar, krijgen behandeling en wonen hier tijdelijk. Met als doel hen zo goed mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij.
Buurtbewoners
De woningen zijn gebouwd in dezelfde stijl als de huurwoningen en ogen als zeven eengezinswoningen. Er zijn drie eengezinswoningen aan de Brederostraat en vier aan de Spieghelstraat. Er is al kennis gemaakt met de buurtbewoners. In juni stonden kinderen, jongeren, ouders en medewerkers van Kentalis al op de ‘Trots op de wijkdag’. Zij verkochten vanuit twee kramen tweedehands spullen.
Blij
Unitmanager Gitte Rosmulder van Kentalis is erg blij, ‘Samen met Portaal zijn we al jaren bezig om nieuwbouw te realiseren. Portaal heeft prachtige woningen voor ons gebouwd, waar de kinderen en jongeren zich thuis voelen.’
Kentalis in het kort
Kentalis is dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen in horen of communiceren. Zij zijn doof, (ernstig) slechthorend of doofblind. Of zij hebben moeite met taal en spraak, mogelijk in combinatie met autisme. Sommigen hebben bijkomende beperkingen, motorische problemen of een andere thuistaal. Wij willen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Daarom bieden wij hen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie: landelijk en dichtbij huis. 
 
Foto: Enthousiaste bewoners bekijken hun nieuwe woningen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties