Een nieuwe BMW Series 7 lijkt te werken zoals gespot in een camouflagekonvooi in Spanje

Van onze redactie
20 augustus 2024

Het lijkt erop dat de BMW 7 Serie geen upgrade nodig heeft, althans niet te snel, de serie werd pas in 2022 gelanceerd voor het modeljaar 2023. Maar het lijkt erop dat BMW nog een variant op voorraad heeft voor zijn klanten, en deze ongeziene variant (pas nu hij in Spanje is gespot) lijkt meer op de 5-serie omdat de grille aan de voorkant niet zo groot is als die in de huidige versie. 7-serie op de markt.

Niet alleen de zogenaamde nieuwe 7 Serie werd gespot, maar in het konvooi bevonden zich ook een aantal Neue Klasse- designmodellen, gezien als de volgende X5- en iX3-SUV's, met vloeiende carrosserielijnen verborgen onder de camo-wrap. De lekken werden gedeeld op het YouTube-kanaal van NCars , maar er zijn geen officiële verhalen van BMW die de sceptici uit de video bevestigen.

Brengt BMW een nieuwe 7-serie sedan uit?

Al dit geroezemoes ontstond na een recente video op de NCars YouTube-pagina, waarin een vloot gecamoufleerde BMW-voertuigen testritten liet zien in Spanje; het wagenpark toonde voertuigen die leken op de 7-serie sedan (een nieuwe variant) en enkele SUV-modellen. Door de camouflage is het onduidelijk welke modellen deze auto's werkelijk zijn, maar de esthetiek en het ontwerp geven hints over welke modellen het zouden kunnen zijn.

Zo te zien lijkt het erop dat er momenteel een nieuwe versie van de BMW 7 Serie wordt ontwikkeld. Het bestaande model, in 2022 geïntroduceerd voor modeljaar 2023, is echter nog relatief fris, vooral met zijn onderscheidende design. Het is onduidelijk wat dit vermeende nieuwe model moet oplossen, maar zelfs met de camo-wrap is het duidelijk dat deze nieuwe variant een verfijnde voorkant heeft met een kortere grille.

De video van NCars op YouTube biedt een nadere blik en onthult merkbare veranderingen aan het model dat een aanstaande 7-serie sedan lijkt te zijn. Het lijkt erop dat de ontwerpers van BMW ernaar streven om de grille van de 7 Serie op één lijn te brengen met die van de 5 Serie, waarbij ze breed blijven maar de hoogte verkleinen.

Ook lijkt de voorkant van de auto dit keer een ronder uiterlijk te hebben, vooral op de hoeken waar nieuwe koplampen zichtbaar zijn. Hoewel een split-light-ontwerp niet duidelijk is, kunnen er nog steeds dunne looplichten verborgen zijn onder de camouflage. Hoewel exacte details moeilijk te onderscheiden zijn, lijkt het prototype tegemoet te komen aan enkele van de lastige proporties en niet-overeenkomende hoeken die het vorige model kenmerkten. Dit geeft ons enige hoop voor wat komen gaat.

In dezelfde video zijn verschillende SUV's te zien die duidelijk ontwerpaanwijzingen bevatten van de aankomende BMW Neue uit 2025 Klasse- serie. Dit zijn waarschijnlijk de komende X5- en iX3-modellen, die slanke lichaamsvormen onder hun camouflage verbergen. De Neue De Klasse X-conceptauto, die eerder in maart werd getoond, geeft een idee van wat je kunt verwachten, hoewel de productieversies waarschijnlijk enigszins afgezwakte kenmerken zullen hebben.

Wanneer komen deze auto's op de markt?

Wat betreft de onthulling van deze prototypes: de nieuwe 7-serie zou officieel in 2025 uitkomen, mogelijk voor het modeljaar 2026. Wat betreft de vermeende Neue Klasse SUV's BMW heeft al aangekondigd dat de eerste Neue Het Klasse- voertuig zal in 2025 worden geïntroduceerd. Hoewel het een sedan zou kunnen zijn, is het waarschijnlijker dat een van de SUV’s die op deze beelden te zien is, de eerste zal zijn die debuteert.

Was er een BMW E90-prototype in het konvooi?

Nou nee, geen van de gecamoufleerde auto’s lijkt op een E90; de E90 heeft een spoiler, die hem had kunnen verraden als hij in de vloot zat. Hoewel de E90 qua uiterlijk op de een of andere manier lijkt op de sedans uit de 7-serie, is de volgens autodoc.nl BMW E90 spoiler zodanig dat deze gemakkelijk zichtbaar is, zelfs als het voertuig verborgen is in een camouflagefolie. Tot nu toe kan er geen verdere informatie uit de gedeelde video worden afgeleid. Als er meer details zijn, zullen we deze in de toekomst delen.

Meer informatie op autodoc.nl


Dit bericht delen:

Advertenties