Linssen trio geeft klassiek concert in de Stevenskerk

Van onze redactie
20 augustus 2024

31 augustus 2024 treedt Het Linssen trio op in de Stevenskerk 15:30 – 16:15.

Chris Hilkens, sopraan, Roger Laeven, klarinet en Frank Leurs, piano delen een muzikale en warme vriendschap die ontstond in de vele jaren waarin ze elkaar ontmoetten als musici bij kamermuziek-ensembles en orkesten. Sinds 2022 zochten zij elkaar ook als trio op en gloort de ruimte om meer stukken te verkennen en te vertolken.

Op 31 augustus staan zowel het bekende Schubertlied “Hirt of dem Felsen” en minimaal één aria met obligate klarinetsolo uit Mozarts Clemenza di Tito op het programma.
In de prachtige Stevenskerk zullen ook het langzame deel uit Poulencs klarinetsonate, en piano solo het ‘Intermezzo’ van Johannes Brahms klinken.

Zij hebben hun ensemble vernoemd naar aalmoezenier Piet Linssen (+2012), voor wie ze graag speelden, en die immer uitnodigde tot samenzijn, met hart en ziel, met levenslust en plezier, en die met respect voor ieders ruimte, een vaak nog grotere ruimte creëerde.
Dat is een waar mooi motto ook in muziek maken en brengen.

Elke vierde zaterdag van de maand biedt de nieuw gerestaureerde Zuiderkapel van de Stevenskerk een stijlvol podium voor Nijmegens toptalent uit de amateur en jong professionele sector. De programma’s zijn te vinden op www.nijmegenklinkt.nl en www.stevenskerk.nl/agenda


Dit bericht delen:

Advertenties