Zondag Sambafestival in het centrum

Van onze redactie
2 september 2014
Meer dan 20 sambagroepen zorgen aanstaande zondag tijdens het tiende Sambafestival voor Braziliaanse sferen in het centrum van Nijmegen. Vanaf 12 uur zullen de groepen uit Spanje, Duitsland, Engeland en natuurlijk Nederland op veertien locaties hun opzwepende percussieklanken laten horen.
Anders dan voorgaande jaren, waarbij ook op zaterdag werd opgetreden, heeft het festival dit jaar een workshopdag in de Lindenberg georganiseerd. Acht instructeurs geven de hele dag workshops waaronder de enige vrouwelijke 'mestre' uit Rio de Janeiro, Thalita Santos, die speciaal voor het festival naar Nijmegen komt.
Gratis workshop
Ook op zondag zijn er percussie workshops maar dan voor het publiek waar je zelf mee kunt maken hoe het is om Braziliaanse muziek te maken. Om 13.00 en 16.00 geeft Sambaschool Nijmegen op Plein '44 gratis lessen, onder leiding van de Braziliaan Dudu
Capoeira
Voor de kerk in de Molenstraat worden Capoeira demonstraties gegeven. Capoeira is een spel dat wordt omschreven als een Braziliaanse vecht-dans met aanvals- en verdedigingstechnieken en vaak spectaculaire sprongen. Vanaf vier uur zullen de samba groepen zich opstellen voor een optocht door de stad die wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden op Plein 1944.
Alle informatie staat op de site van het festival.

Verslaggeving: Willem Spang
 

Dit bericht delen:

Advertenties