Rob Jaspers geeft uitleg op Waaltochten tijdens Monumentenweekeinde

Van onze redactie
22 augustus 2024

Op de Waal is een dag nooit hetzelfde, de rivier blijft altijd spannend. Deze snelweg onder de binnenvaartwegen, 500-600 schepen per dag passeren Nijmegen, is altijd verrassend. En dat ervaren ook de deelnemers aan de Waaltochten in het kader van het Monumentenweekeinde met uitleg door de bekende oud-journalist Rob Jaspers. 

Jaspers staat uitgebreid stil bij de veranderingen van de laatste decennia in de rivier, aan de oevers en in de polders. De laatste twintig jaar is de stad aan de Waal compleet veranderd. Nijmegen is een waterstad geworden, met een unieke Spiegelwaal en het Stadseiland Veur- Lent. De woningbouw is enorm opgerukt bij Lent en aan het Waalfront West. Het is een stad aan twee oevers geworden. 

Uiteraard staat Jaspers ook stil bij de historie van de Waaloevers. De rivier is immers altijd van betekenis geweest voor de ontwikkeling van de stad vanaf de Romeinse tijd. Ook passeren op zijn tochten verhalen over de industrie aan de Waal, de visserij op de rivier. Natuurlijk wordt ook de betekenis van de groene polders belicht.

De tochten in het kader van de monumentendagen zijn op zaterdag 14 september en zondag 15 september, telkens om 10.30 uur. Boeken kan via pannenkoekenboot.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties