Choral Evensong in de Stevenskerk

Van onze redactie
23 augustus 2024

Een nieuw seizoen van Choral Evensongs, gezongen door Capella Cumerana, gaat weer van start op zaterdag 7 september om 16.00 uur in de Stevenskerk. Na een zomerstop van 2 maanden staat het koor weer in de startblokken om op elke eerste zaterdagmiddag van de maand een Evensong te zingen.

De groeiende belangstelling voor deze Evensongs in het afgelopen seizoen zijn een grote motivatie voor het koor, dirigent en voorgangers om ook komend jaar weer een gevarieerd repertoire ten gehore te brengen in de monumentale Stevenskerk.

Als Introit klinken enkele regels uit Psalm 51 ‘Turn Thy face from my sins’ getoonzet door Thomas Attwoord (1765-1838), een leerling van Mozart en een goede vriend van Mendelssohn.

De Preces en Responses worden gezongen in de versie van de in Winchester geboren Richard Ayleward (1626-1669).

Als Psalm van de dag zingt Capella Cumerana de 54ste Psalm op een Anglicaanse chant van Barry Rose (*1934) de vermaarde dirigent en pedagoog die, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds zeer actief is.

De Canticles (Magnificat en Nunc dimittis) zijn gecomponeerd door Tertius Noble (1867-1953). Zijn Magnificat en Nunc dimittis in b-klein (opus 6) werden in 1898 gepubliceerd en kenmerkt zich door een expressieve benadering van de woordzetting en een constante afwisseling van vocale texturen en kleuren.

Als Anthem klinkt ‘The peace of God’ van Sir John Rutter (*1945), die woorden uit Fillipenzen 4 op een prachtige manier wist toon te zetten. 

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijzondere middag bij te wonen. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage (ook met pin) wordt zeer op prijs gesteld. Voor meer informatie kunt u terecht op www.capellacumerana.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties