Bart van Rooij verruilt NEC na veertien jaar voor FC Twente

Tekst en foto via NEC
23 augustus 2024
NEC en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Bart van Rooij. De 23-jarige vleugelverdediger lag bij NEC nog één jaar vast en heeft vandaag een vierjarig contract getekend bij de Tukkers. 
 
Daarmee komt er na ruim veertien jaar een einde aan de periode van Bart van Rooij bij NEC. Hij stroomde in 2010 in in de E-top (nu O.11) en zou negen jaar later debuteren in het Goffertstadion. Dat deed hij februari 2019 in het thuisduel met Almere City FC, toen de club magere jaren in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie kende. 
 
Van Rooij en NEC groeiden de jaren daarop samen door en nestelden zich in de subtop van de Eredivisie. Het behalen van de bekerfinale afgelopen seizoen onderschrijft deze sterke opmars. 170 officiële wedstrijden, zeven doelpunten en vijftien assists verder trekt Van Rooij nu de deur in de Bloedkuul achter zich dicht. 
 
Technisch directeur Carlos Aalbers is trots als hij kijkt naar het pad dat Van Rooij de afgelopen jaren heeft bewandeld. “Bart is een voorbeeld voor alle jonge spelers in Nijmegen en omstreken. Hij heeft elke dag alles gegeven om te komen waar hij nu is en heeft deze mooie transfer zelf afgedwongen. We wensen hem heel veel succes. De deur van ons stadion staat voor Bart altijd open.”
 
NEC neemt morgen voorafgaand aan de wedstrijd NEC - PEC Zwolle, rond 18.30 uur, afscheid van Van Rooij. Aalbers: “Laten we samen zorgen voor een groots afscheid, wat Bart absoluut verdient!” 

Dit bericht delen:

Advertenties