Zwaarbevochten 1-0 overwinning NEC op PEC Zwolle!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
25 augustus 2024

Na 2 nederlagen moeten op zaterdag 24 augustus om 19.45 de eerste punten behaald worden! Tegenstander PEC heeft ook nog geen punt en al 6 tegendoelpunten. Die punten moeten we halen we na het vertrek van Bart van Rooij (die afscheid nam van zijn publiek, zie foto) naar Twente vandaag met achterin Roefs, Pereira, Marquez, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld Proper, Hoedemakers en Sano en in de voorhoede Gonzalez, Ogawa en Onal.

Minuut 3. Een vrije trap aan de linkerkant, maar die keeper pakt. We zitten er direct op. Aanpakken die Zwollenaren en laten weten dat er niks te halen is. Het begint te regenen rond minuut 8. De wedstrijd is veel te tam. Totdat Onal in de 11e minuut een corner forceert na goed doorzetten waaruit Sano niet kan afwerken. Maar er gebeurt iets! 15. Marquez moet verdedigen en krijgt de bal vol in zijn gezicht. 20. Dan is er ineens een voorzet van Pereira aan de rechterkant, maar we kunnen net niet inkoppen. 22. Een grote PEC-kans die maar net voorlangs gaat. Pff en we komen er maar niet uit ook. We zijn slordig! 26. Een Gonzalez-corner levert niks op. We moeten vooruit blijven spelen met de druk erop en dat gebeurt nu beter. Heel langzaam lijken we de overhand te krijgen. Maar dan knalt PEC plotsklaps tegen de lat! We hebben mazzel in de regen. Onal zorgt voor gevaar aan de linkerkant maar kan Ogawa niet vinden. 36. Geel voor PEC nadat Sano naar de grond getrokken wordt. 39. De wedstrijd kwakkelt maar door, zonder dat we echte druk kunnen zetten. Ook de ballen van Proper komen op de natte grasmat niet aan. 43. Vrije trap van Gonzalez zonder gevolgen voor de goal. 45. Een pass van Sano zet Ogawa op de rand 16 voor de keeper maar die faalt met links. Jammer! 46. Geel voor PEC. 47. Sano schiet van zo’n 22 meter naast. 49. Roefs pakt een schotje recht op hem af. Dan is het rust.

Tja, het is een veel te gezapige wedstrijd waar we de lef en de wil om te winnen missen. Dat 'over mijn lijk'-gevoel moeten we in de 2e helft gaan krijgen!

Het is droog aan het begin van de tweede helft. 46. Gonzalez is er langs en wordt onderuit geschoffeld en dat is al de derde gele kaart voor PEC. De vrije trap levert helaas niks op. 55. Rood voor de PEC-begeleiding op de bank na opmerkingen op de leiding van van de Eijk. 56. Een PEC-vrije trap gaat hoog over. En wij blijven veel te slordig spelen waardoor PEC gevaarlijker kan gaan worden. 57. Een vrije trap op de rand van de 16, want Gonzalez wordt weer gepakt. Dit is een goede mogelijkheid voor Verdonk! Maar die schiet in de muur. 59. Hoedenmakers gaat  eruit en Sontje Hansen komt erin. Op de aanval dus! 61. Onal schiet aan de linkerkant ver naast. 62. PEC schiet maar net over en dat wordt een corner. Gelukkig zonder gevolgen. 64. Een 2e gele kaart want Sontje wordt hard aangepakt en nu dus rood voor PEC. We hebben een half uur een man meer! Dat moeten we toch uit kunnen spelen! 66. Ouwejan komt voor Pereira die geel heeft. We gaan er voor zitten! PEC valt terug tot diep in de eigen helft. 70. Hansen schiet naast maar dat was goed uitgespeeld! 72. Een Gonzalez-corner zonder gevaar. 74. Een PEC-wissel terwijl het weer flink regent.  77. Een Ouwejan-corner maar geen gevolgen. Het moet nou toch langzamerhand wel gaan gebeuren. PEC komt er niet meer aan te pas. Wie gaat het doen? We blijven de zijkanten zoeken en dat is prima. 80. Ouwejan schiet hoog over. 81. Darelas komt voor Onal 83. Een Ouwejan-corner levert niks op. Nog 4 minuten. 87 Jaaa! Rober Gonzalez (foto) geeft het laatste zetje na een voorzet van Ouwejan! Het is 1-0!! 89. Een PEC-corner, maar de kopbal is een prooi voor Roefs. 90. Nog 2 PEC-wissels en er komen 6 minuten bij. 93 Roefs pakt een laag schot van PEC. 95. Een buitenspelgoal van Gonzalez. 96. Gonzalez schiet op de keeper en Sano schiet nog naast en dan is het afgelopen!

We winnen met 1-0 in een niet al te beste wedstrijd waar veel fout ging, maar de 3 punten zijn binnen. Niemand zal erom malen, want het kan alleen maar beter worden en de competitie is pas 3 weken bezig. Dat het beter moet is duidelijk, maar deze overwinning is heerlijk en geeft vertrouwen!