Nieuwe boek van Nijmeegse Madelief Hagedoorn

Van onze redactie
26 augustus 2024

"Van buitenspelen naar lunchen in de aula - Een gids voor iedereen die niet weet wat ‘ie kan verwachten van de middelbare school"

Een gids voor iedereen die niet weet wat ‘ie kan verwachten van de middelbare school

"Toen ik na de zomer voor het eerst het lokaal binnenkwam herkende ik niemand van de kennismakingsdag. Ik heb tien seconden in stilte naar alle gezichten gekeken voordat ik doorhad dat dit helemaal niet mijn klas was!"

Van de oudste van de school naar de jongste van iedereen om je heen. De overgang naar de middelbare school kan super spannend zijn en een onzekere tijd met zich meebrengen. Deze spanning hoopt Madelief Hagedoorn uit Nijmegen met haar gids Van buitenspelen naar lunchen in de aula weg te nemen.

Wat begon als een project voor haar studie Pedagogiek, is nu uitgegroeid tot een praktische gids vol tips en adviezen voor jongeren die de overstap naar de middelbare school zullen maken. Madelief wilde deze overstap makkelijker en voorspelbaarder maken door een realistisch beeld te schetsen van de spannende start op een nieuwe school. Aan de hand van verhalen, gedichten, interviews, adviezen en tekeningen komt de lezer er stukje bij beetje achter hoe de middelbare school in elkaar steekt. Daarnaast laat ze de lezer zien dat ze niet alleen zijn. Anderen vinden het net zo spannend. Deze praktische gids van een schrijfster die zelf nog niet zo lang geleden de overstap naar de middelbare school maakte, wordt vanaf vrijdag 30 augustus uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dé gids voor als je spanning ervaart over het nieuwe begin op de middelbare school. Vol met verhalen, tekeningen, invulpagina’s, adviezen en antwoorden op jouw vragen over alles wat je wil weten voordat je naar je eerste dag gaat. Je zal er gaandeweg achter komen dat je niet de enige met spanning en onzekerheden bent en dat je een superleuke tijd tegemoet gaat op de middelbare school!

Over de auteur
Madelief Hagedoorn (2005) is een studente Pedagogiek in Nijmegen. Ze schrijft, tekent, dicht en ontwerpt in haar vrije tijd en heeft al haar creativiteit in dit boek kunnen verwerken!

Boekgegevens
Titel: Van buitenspelen naar lunchen in de aula - Een gids voor iedereen die niet weet wat ‘ie kan verwachten van de middelbare school
Auteur: Madelief Hagedoorn
Verschijningsdatum: 30-08-2024
ISBN: 9789465099378
Prijs: €16,50, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 36


Dit bericht delen:

Advertenties