NEC met drieklapper langs Fortuna Sittard

Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
31 augustus 2024

NEC heeft zaterdagavond overtuigend afgerekend met Fortuna Sittard. In Zuid-Limburg werd het 0-3 dankzij drie verschillende doelpuntenmakers: Koki Ogawa, Rober González en Sami Ouaissa.

N.E.C. – gestoken in het kersverse derde tenue – had vanaf het eerste fluitsignaal de controle in Sittard. Dat drukte de ploeg van Rogier Meijer in het slot van het eerste bedrijf pas uit in de score. Het was Koki Ogawa die tien minuten voor rust een opportunistische voorzet van Brayann Pereira heel beheerst in de verre hoek volleerde.

Basisdebutant
Vijf minuten later moest Fortuna-doelman Mattijs Branderhorst opnieuw vissen: nu was hij kansloos op een kopbal van Rober González. De Spanjaard, vorige week nog de matchwinner tegen PEC Zwolle, hoefde alleen zijn hoofd te zetten tegen een puntgave voorzet van basisdebutant Thomas Ouwejan. N.E.C. ging met een 0-2 voorsprong aan de thee en daar was weinig op af te dingen.

Na rust nam Fortuna wat meer initiatief, maar met Bram Nuytinck en Iván Márquez voorop in de strijd werd het dreigende gevaar telkens snel geneutraliseerd. Met wat verse krachten binnen de lijnen kreeg N.E.C. weer wat meer grip op het duel. Pereira, Mees Hoedemakers en Kodai Sano waren onzorgvuldig in de eindfase, waardoor een ruimere marge lange tijd uitbleef.

Slotakkoord
Invaller Sami Ouaissa was dat echter niet: de geboren Limburger tekende in de 89e minuut voor het slotakkoord met een lage schuiver: 0-3! Met opnieuw een clean sheet gaat N.E.C. met een goed gevoel de interlandperiode in. 14 september wordt de Eredivisie hervat met een uitwedstrijd tegen PSV!

Scoreverloop
34. Koki Ogawa 0-1
40. Rober González 0-2
89. Sami Ouaissa 0-3

Opstelling N.E.C.: Roefs; Pereira, Marquez, Nuytinck, Verdonk; Proper, Rober (77. Schöne), Sano (90+2. Darelas); Önal (77. Ouaissa), Ogawa (77. Hansen), Ouwejan (63. Hoedemakers)


Dit bericht delen:

Advertenties