Jubilerend dirigent treedt op voor kankerbestrijding in Stevenskerk

Van onze redactie
2 september 2024

Dirigent Peter Overduin viert dit jaar een bijzonder jubileum: 35 jaar werkzaam als dirigent. Op dit moment is Peter dirigent van het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam en Choir4Hope uit Barneveld, koren die hij zelf heeft opgericht met een nobel doel voor ogen: zingen voor goede doelen.

Onder zijn leiding hebben deze koren verschillende radio- en tv-opnamen gemaakt voor de Evangelische Omroep (EO), waarmee ze een breed publiek hebben bereikt. Zaterdag 28 september a.s. zal onder leiding van Peter een uniek concert plaatsvinden in de Stevenskerk in Nijmegen. Beide zangkoren zetten deze avond hun stem in voor het Radboud Oncologie Fonds. Ze geven stem aan alle mensen die de diagnose kanker krijgen.

Streef naar het onmogelijke, dan bereik je al het mogelijke
Peter wordt geroemd om zijn inspirerende stijl van dirigeren, waarmee hij zijn koorleden motiveert om steeds het beste uit zichzelf te halen. Zijn motto, "Streef naar het onmogelijke, dan bereik je al het mogelijke", weerspiegelt zijn overtuiging dat muziek een krachtig middel is om hoop en verandering te brengen. Zijn concerten zijn niet alleen muzikale hoogtepunten, maar ook momenten van saamhorigheid en solidariteit, waarbij het doel om anderen te helpen altijd centraal staat.

Bijzondere gastoptredens
Tijdens het concert in de karakteristieke Stevenskerk in Nijmegen, zullen beide koren gezamenlijk optreden. Deze avond zullen ruim 200 koorleden onder leiding van Peter hun stemmen laten klinken, begeleid door organist Jan Peter Teeuw. Daarnaast wordt het concert verrijkt met gastoptredens van pianist Jan Vayne, sopraan Annelies Schep en pianiste Ingrid de Vries. Ook het gerenommeerde "Nijmeegs Mannenkoor", onder leiding van Dion Ritten, zal tijdens deze avond het podium betreden.

Opbrengst voor Radboud Oncologie Fonds
Nadat in eerdere jaren al andere goede doelen zijn ondersteund zoals Kika en het Prinses Maxima Centrum, zetten de koren zich sinds 2023 in voor het Radboud Oncologie Fonds. De opbrengst van dit indrukwekkende concert zal volledig ten goede komen aan het onderzoek naar dikke darmkanker in het Radboudumc. Voor dit onderzoek is 200.000 euro nodig. Sinds 2023 geven de koren optredens voor het Radboud Oncologie Fonds. Inmiddels staat de teller al op ruim 160.000 euro.

Dit concert belooft een avond vol afwisseling en muzikale hoogtepunten te worden. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen. Wees erbij en steun een goed doel met een onvergetelijke avond vol muziek!

Datum: Zaterdag 28 september, 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Stevenskerk, Nijmegen
Kaarten: Verkrijgbaar via https://eventix.shop/xq8ex3e2 of www.peter-overduin.nl
Inlichtingen: 06 – 4032 9257

Foto via www.peter-overduin.nl


Dit bericht delen:

Advertenties