75 jaar Kamermuziek in Nijmegen

Van onze redactie
2 september 2024

Op 25 september begint het 75e concertseizoen van Kamermuziek Nijmegen (NSvK). In driekwart eeuw heeft deze zelfstandige stichting ruim zeshonderd concerten georganiseerd, en de grootste namen uit de internationale muziekwereld in De Vereeniging uitgenodigd.

Ook in 2024-2025 staan weer de beste internationale musici op ons affiche. Het is niet voor niets dat alle NSvK-concerten live op NPO-radio te horen zijn. Echt een unieke serie vol afwisseling op het allerhoogste niveau, en dat gewoon aan het Keizer Karelplein in Nijmegen.

De erg aantrekkelijk geprijsde abonnementen voor alle acht concerten zijn via www.kamermuzieknijmegen.nl en bij Boekhandel Roelants te koop. Iedere abonnementhouder mag ook nog eens een keer een introducé meenemen, wat eigenlijk dus een bonuskaartje is.

  1. wo 25 sept: Christian Zacharias
  2. za 2 nov: Quator Tchalik
  3. wo 27 nov: Carousel Chamber Music Ensemble
  4. di 21 jan: Kaleidoscope Chamber Collective
  5. wo 12 feb: Frank Peter Zimmermann, Dmytro Choni
  6. do 6 mrt: Martin Helmchen, Antje Weithaas, Marie-Elisabeth Hecker
  7. wo 2 apr: ‘Schubertiade’ (Piano Biënnale 2025)
  8. vr 25 apr: Anna Vinnitskaya

Vrij toegankelijk jubileumfeest
"Als kers op de taart vieren we op zaterdagmiddag 2 november met jong en oud ons 75-jarig jubileumfeest. De deuren van De Vereeniging zetten we dan wijd open, en iedereen is die middag uitgenodigd voor het vrij toegankelijke ‘Feest voor oren’ met muziektheater en enkele jonge, aanstormende ensembles."
Aanmelden kan via www.kamermuzieknijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties