Indische Literaire Salon Nijmegen op 29 september

Van onze redactie
3 september 2024
Op zondag 29 september organiseert de Indische Literaire Salon in het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) weer een schrijversmiddag, dit keer met Maddy Stolk (Soedah, laat maar. Een Indische familiegeschiedenis) en Elêne Simone van Ast (Indo met je wortels in de gordel van smaragd). 
 
Dit is een voortzetting van de Indische Salon die vele jaren met Stichting Pelita werd georganiseerd, nu dus in samenwerking met het OBG. In de pauze krijgen de bezoekers koffie/thee met een Indische lekkernij aangeboden. Na afloop zijn de schrijvers beschikbaar voor het signeren van de aangeschafte boeken.
 
In 'Soedah, laat maar' gebruikt Maddy Stolk haar eigen leven als basis voor een beklemmende roman die tegelijkertijd ontroerend, hard, pijnlijk en zacht is. Het is een verhaal over een leven met Indische ouders en over het nooit aflatende verdriet dat ouders aan hun kinderen doorgeven.
 
Elêne Simone van Ast over haar boek 'Indo met je wortels in smaragd':
“Ik probeer een gevoel van herkenning op te roepen bij iedereen die zich verbonden voelt met de Indische gemeenschap, inclusief de tradities, gastvrijheid en de melancholische muziek die ons verlangen naar een verloren land symboliseert”.
 
De auteurs worden geïnterviewd door Peter van Riel.
 
Hierna zijn er salons op 27 oktober en 23 november. 
De entree is 10 euro, graag contant te voldoen
 
Indische Literaire Salon
Oud Burgeren Gasthuis (OBG)
Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Zondag 29 september
Aanvang 13:30 uur (einde 16:00 uur)
Aanmelden: pvriel@ziggo.nl
 

Dit bericht delen:

Advertenties