Sociale club The Guild ontvangt Lokaal Compliment 2024

Van onze redactie
4 september 2024

The Guild, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare jongvolwassenen in Nijmegen, is dit jaar bekroond met het Lokaal Compliment. Zij kregen deze symbolische prijs uitgereikt uit de handen van wethouder Cilia Daemen tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest, georganiseerd door gemeente Nijmegen en Vrijwilligerscentrale Nijmegen.

Deze erkenning benadrukt het belangrijke werk van The Guild, dat een veilige en ontspannen plek biedt voor jongvolwassenen, waar zij zichzelf kunnen zijn en kunnen genieten van diverse activiteiten.

Een veilige haven voor iedereen
The Guild is er voor iedereen van 17 jaar en ouder, met een speciale focus op jongvolwassenen uit de LHBTI+-gemeenschap en neurodivergente en kwetsbare jongvolwassenen, zoals mensen met ADHD en autisme. Voorzitter van het bestuur Tom vertelt: “We merkten dat er nog wel een gat te vullen was wat dat betreft. In Nijmegen zijn er gelukkig al heel veel uitgaansplekken, sportclubs en worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep. Veel mensen hebben echter juist behoefte aan een plek waar je gewoon mag zijn, zonder de verplichting om actief mee te doen of iets te moeten.” The Guild biedt precies dat: een plek waar je kunt zijn wie je bent, zonder verplichtingen of inschrijvingskosten. Of je nu actief meedoet aan een activiteit of gewoon rustig ergens gaat zitten tekenen, iedereen is welkom. De activiteiten variëren van tafelspellen zoals Dungeons & Dragons, knutselavonden, schilderen, bordspellenavonden, karaoke, en picknicks, tot pubquizzen.

Vrijwilligerswerk vanuit het hart
The Guild wordt gerund door een vrijwillig bestuur. Naast voorzitter Tom bestaat het bestuur uit vier andere vrijwillige en jonge enthousiastelingen. Vrijwilligers vormen het kloppende hart van The Guild, naast het vijfkoppige bestuur. Het merendeel van de vrijwilligers zijn zelf leden die hun steentje willen bijdragen, bijvoorbeeld bij het organiseren van activiteiten of ondersteuning in de communicatie. Tom vertelt waarom hij zijn vrijwillige rol bij The Guild zo leuk vindt: "Het geeft me heel veel energie. Ik doe het echt met liefde.”

Lokaal Compliment voor een verfrissende en broodnodige organisatie
Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest wordt een organisatie geëerd met het symbolische Lokaal Compliment. Projectmanager Peter van de VWC vertelt waarom The Guild dit jaar in het zonnetje wordt gezet: “Het is geweldig om te zien hoe een groep jonge enthousiastelingen is uitgegroeid tot een officiële stichting. Hun aanstekelijke energie en waardevolle werk voor de Nijmeegse samenleving zijn inspirerend. Met de uitreiking van het Lokaal Compliment aan The Guild willen we onze steun betuigen en meer aandacht vragen voor deze fantastische organisatie in Nijmegen!”
Ook volgens wethouder Cilia Daemen, die het Lokaal Compliment uitreikte, ontving The Guild terecht deze onderscheiding: “The Guild is er voor en door jongeren. Met een groep jonge vrijwilligers hebben zij iets bijzonders en waardevols gecreëerd voor kwetsbare jongeren in Nijmegen.”

Iedereen is welkom
The Guild biedt een veilige en gezellige plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Iedereen vanaf 17 jaar is welkom en geïnteresseerden kunnen altijd binnenlopen op donderdagavonden tussen 19.00 – 23.00 uur bij het FNV Lokaal Vakbondshuis in Nijmegen om kennis te maken. Meer informatie: theguildnijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties