Twee docenten ROC Nijmegen in finale Leraar van het Jaar-verkiezing

Van onze redactie
6 september 2024
Vandaag ontvingen twee docenten van ROC Nijmegen fantastisch nieuws: Loes Dekkers en Eline Gerritsen zijn finalisten in de Leraar van het Jaar-verkiezing voor het middelbaar beroepsonderwijs. ROC Nijmegen levert maar liefst 2 van de 3 finalisten in deze categorie.
 
Op 3 oktober, tijdens de Dag van de Leraar, wordt bekendgemaakt of een van hen de titel ‘Leraar van het Jaar’ mag dragen. Loes en Eline zijn voorgedragen door hun eigen studenten, wat deze nominatie extra bijzonder maakt. Loes werd genomineerd door haar studenten van de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen, terwijl Eline werd voorgedragen door haar studenten van de opleiding Horeca, Brood en Banket.
 
Uit honderden bevlogen leraren selecteerde de beroepsjury een top 3 per sector. Samen met finalist Sabien Jansen, docente bij Curio in Breda, vertegenwoordigen Loes en Eline de sector middelbaar beroepsonderwijs.
 
Spanning tot de finale
Op 3 oktober, tijdens de Dag van de Leraar, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt door Eppo Bruins, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dan weten we welke vier bijzondere leraren uit het mbo, po, vo en so zich een jaar lang ‘Leraar van het Jaar’ mogen noemen.
 
Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat docenten van ROC Nijmegen het ver schoppen in deze verkiezing. In 2019 werd Dirk Megens al uitgeroepen tot Leraar van het Jaar en in 2021 stond Jori Tuinte als kandidaat in de eindstrijd.
 
We wensen Loes en Eline veel succes!
 
Verkiezing Leraar van het Jaar
  • Elk jaar kunnen studenten en collega's hun favoriete leraar of collega-docent nomineren voor de Leraar van het Jaar verkiezing.
  • De vier winnaars, uit het primair onderwijs (po), speciaal onderwijs (so), voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo), worden na de verkiezing één jaar lang het gezicht van hun beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector.
  • Meer informatie is te vinden op de website van Leraren van het Jaar.
 
Eline Gerritsen (links) en Loes Dekkers (rechts).

Dit bericht delen:

Advertenties