Van Den Bosch naar Nijmegen v.v. in een echte stoomtrein

Van onze redactie
7 september 2024

Een nostalgische reis door de tijd. Op zaterdag 28 september kun je instappen in een enorme stoomtrein die tussen Den Bosch en Nijmegen rijdt tijdens Den Bosch onder Stoom 2024. Een uitje voor jong én oud!

Hoe gaaf: meerijden in honderd jaar oude rijtuigen. En dat op het Nederlandse hoofdspoor! Op zaterdag 28 september reis je van Den Bosch naar Nijmegen of andersom in zo’n 45 minuten. De oude rijtuigen worden getrokken door twee hele grote Duitse stoomlocomotieven. Eéntje komt uit 1939 en de andere locomotief komt uit 1952.

Een bekende locomotief én een nieuwkomer 
Een nieuwkomer deze editie is locomotief 50 307 van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De locomotief keert na meer dan 15 jaar weer terug op het hoofdspoor en heeft twee weken geleden al een proefrit op het hoofdspoor gemaakt om alles te testen. Het indrukwekkende gevaarte rijdt voor het eerst, maar ook eenmalig tijdens Den Bosch onder Stoom 2024. Het is een locomotief uit de Baureihe 50 van de voormalige Deutsche Reichsbahn en is met vijf gekoppelde wielen erg sterk.

De andere locomotief is een zogenaamde Baureihe 23. Dit is de laatst gebouwde serie van Duitse stoomlocomotieven en is ontworpen voor het trekken van reizigerstreinen. Er zijn nog maar drie exemplaren die in Nederland rijden. Tot de jaren 60 waren deze locomotieven dagelijks te zien in Nijmegen: zes treinen reden iedere dag vanuit Duitsland naar de Keizerstad. 

De modeltreinwinkel uit Den Bosch
Het Stoomgenootschap is het bedrijf wat Den Bosch onder Stoom 2024 organiseert en werd opgericht door ondernemers Jacqueline de Rooij en Martijn Lankhaar. Martijn is ook eigenaar van ModeltreinCenter Den Bosch: dé winkel waar je modeltreinen of modelbouwartikelen koopt. Zeker een bezoekje waard als je 28 september in den Bosch bent!

Scoor snel je treintickets
Wil jij plaatsnemen in de oude stoomtrein voor de treinrit van je leven? Dat kan! Hier scoor je tickets voor Den Bosch onder Stoom 2024. Wees er snel bij zodat je de trein niet mist! Je kunt zowel in Den Bosch als in Nijmegen opstappen. Een retourtje kost 34,90 euro en kinderen reizen met 40% korting. Er vertrekken drie stoomtreinen uit Den Bosch en na aankomst in Nijmegen heb je een paar uurtjes de tijd om de stad te ontdekken. Eén stoomtrein vertrekt om 10:41 uur uit Nijmegen en die vertrekt rond 15:00 uur weer uit Den Bosch. Bekijk hier de treintijden.


Dit bericht delen:

Advertenties