StAAD Special vrijdag 27 september: 'Vertellen met muziek'

Van onze redactie
9 september 2024

StAAD Special vrijdag 27 september 2024: 'Vertellen met muziek'
Wijkcentrum Meijhorst van 14.00-16.00 uur, met een korte pauze
De zaal is geopend vanaf 13.30 uur,  De toegang is gratis.
U hoeft zich niet vooraf op te geven.

Vertellen met muziek

Al jaren treden Jacques de Vroomen en Joost Langeveld samen op met literaire vertelprogramma’s. Jacques als verteller en Joost als de man die de wisselende acties en stemmingen van het verhaal verklankt op de piano.

Hun repertoire bestaat uit klassieke mythen, sage, legendes, kortom verhalen die in de loop der eeuwen hun waarde en kracht bewezen hebben. Jacques herschrijft deze verhalen in eigentijdse toegankelijke taal en vertelt ze in een levendige presentatie met mond en mime. Joost ondersteunt de vertellingen met muziek. Hij maakt daarbij geen gebruik van bestaande composities maar improviseert om zo nauw mogelijk bij het vertelde te kunnen aansluiten.

Zij brengen deze vrijdag de klassiekers:

Marieke uit Nijmegen

Hij sprak van liefde, ’t oud verhaal en zij geloofde het allemaal. Twee regels uit het lied ‘Meisje van zestien’ van Lennaert Nijgh. Twee regels die exact van toepassing zijn op het aloude toneelstuk Marieke van Nieumeghen. Moenen, de duivel als loverboy. Marieke, de prooi die verstrikt raakt in zijn handig uitgezette fuik. Een spannend verhaal over ambitie en misdaad, wanhoop en hoop, ondergang en redding

en

Koning Midas

De god Bacchus vervulde de dierbaarste wens van koning Midas. Alles wat hij aanraakte veranderde onmiddellijk in goud. Maar het ging snel mis want ook het voedsel de drank en de hand van zijn vrouw die hij aanraakte veranderden onmiddellijk in blinkend goud. Een verhaal dat illustreert dat er veel belangrijker dingen in het leven zijn dan goud.


Dit bericht delen:

Advertenties