Wielerspektakel op de Oude Holleweg

Van onze redactie
5 september 2014
Bij hotel Val Monte binden morgen meer dan veertig deelnemers de strijd aan met de Holleweg, een klim van 800 meter met stijgingen tot wel 13%. Veertig keer zullen zij de weg beklimmen waarbij ze zich laten sponsoren voor de stichting Make-A- Wish.
Vorig jaar organiseerde de Lean Consultancy Group de Oude Holle Zestig waarbij een bedrag van maar liefst € 10.000 bijeen gefietst werd voor de stichting
Make-A-Wish. Na het succes van vorig jaar besloot men het evenement dit jaar te herhalen met de Oude Holle Veertig. Tussen 8.00 uur en 17.30 uur beklimmen de deelnemers veertig keer de Oude Holleweg die door kenners gezien wordt als de zwaarste klim in Nederland buiten Zuid-Limburg.
Holland Ladies Tour
Rond kwart over twee zal de Oude Holle Veertig even stil gelegd worden om de Holland Ladies Tour te laten passeren. Deze etappewedstrijd voor vrouwen, waar onder andere tweevoudig olympisch kampioene Marianne Vos aan meedoet, zal rond die tijd Berg en Dal aandoen voor een bergsprint.
Alpe d’Huez-achtige sfeer
De organisatie hoopt bij de Oude Holle Veertig op een Alpe d’Heuz-achtige sfeer waarbij de toeschouwers de renners vurig zullen aanmoedigen. Om de sfeer te verhogen is dweilorkest de Fietsband uitgenodigd.

Verslaggeving: Willem Spang
.

Dit bericht delen:

Advertenties