Stichting Kitty de Wijze in het Natuurmuseum

Van onze redactie
6 september 2014
Tijdens de Open Monumentendag op zondag 14 september zal de Stichting Kitty de Wijze zich als gast presenteren in het Natuurmuseum Nijmegen, de voormalige synagoge aan de Gerard Noodtstraat.
Vanaf 14.00 uur zijn er gratis rondleidingen om u kennis te laten maken met dit bijzondere monumentale gebouw uit 1913 van de vermaarde architect Oscar Leeuw. Er zijn nog sporen van het oorspronkelijke interieur, dat in de toekomst mogelijk weer in al zijn schoonheid te bewonderen zal zijn. Met hulp en steun vanuit de samenleving.
Kitty de Wijze centrum 
U kunt op deze manier tevens kennismaken met de stichting die medio 2016 het stokje zal overnemen van het Natuurmuseum, wanneer dat verhuist naar het nieuwe complex De Bastei aan de Waalkade. Stichting Kitty de Wijze is voornemens om in de voormalige synagoge een Kitty de Wijze Centrum te realiseren. Een bestemming die uniek genoemd mag worden en die nog sterker de historische betekenis van dit bijzondere gebouw onderstreept. Het Kitty de Wijze Centrum zal trachten de Joodse geschiedenis van Nijmegen en omgeving in al haar facetten te presenteren. 
Fotopresentatie 
Bezoekers kunnen tijdens de Open Monumentendagen in een speciale folder meer lezen over de geschiedenis van het pand. Deze folder is gratis verkrijgbaar in het museum. Daarnaast is er een fotopresentatie over de verbouwing van synagoge tot museum. Ter inzage ligt er een map over de geschiedenis van het Joodse leven in Nijmegen. Van het oorspronkelijke interieur zijn de glas-in-loodramen en stucwerk van het oude altaar te bewonderen.
Het Natuurmuseum Nijmegen is alleen op zaterdag 13 september gratis toegankelijk voor het publiek. Op zondag 14 september geldt een reductie van € 1,00 op de entreeprijs. Het museum is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 
Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd aan de Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen, telefoon 024-3297070.

Dit bericht delen:

Advertenties