The Big Draw Nijmegen op de Waalkade

Van onze redactie
8 september 2014
Vanaf woensdag 10 tot en met zondag 14 september worden er verschillende tekenprogramma's opgezet in de stad. De Waalkade ondernemers waren direct enthousiast toen ze hoorden van het initiatief van kunstpodium Expoplu om The Big Draw voor Nijmegen te organiseren. Op de Waalkade in Nijmegen valt er dan ook genoeg te zien en kun je zelf mee gaan tekenen en kleuren. Leeftijd maakt niet uit. Kom gewoon meedoen en genieten.
3D kunstwerk door Leon Keer
‘’We zijn vooral trots op het feit dat  toonaangevend live- action-painter, Leon Keer een 3D Kunstwerk gaat maken,” vertelt Lyon Romijnders, projectcoördinator aan de Waalkade. De 3D straatkunst is tijdelijk, maar de foto’s van zijn werk worden over de hele wereld via social media gedeeld. Zelf zegt hij hierover: ‘ Elk kunstwerk is uniek en behoort toe aan de straat en zijn omgeving, het tijdelijke karakter van deze kunstvorm versterkt haar bestaan’. “ Voor de Waalkade maakt Leon Keer een tekening die in het teken van De Bevrijding staat. Daarmee slaan we direct een brug naar de herdenking Market Garden in het weekend van 20 en 21 september. Het bijzondere van 3D kunst is dat mensen zich in het kunstwerk kunnen laten fotograferen, waardoor het net lijkt alsof je onderdeel van het kunstwerk uitmaakt.” Leon Keer werkt vanaf donderdag 11 t/m zondag 14 september aan de Waalkade.
Ramen worden kunstwerken
Uiteraard is er meer te beleven aan de Waalkade. Verschillende ondernemers stellen hun ramen beschikbaar voor kunstenaars om er op te tekenen.  “Hoe grappig is dat.” De kunstenaars werken aan de binnenkant op de ramen, zodat het werk niet na de eerste beste regenbui verdwijnt.”
The Big Draw tekenrollen
“Op de Waalkade rollen we ook meters lange tekenrollen uit en nodigen het publiek uit om mee te tekenen en te kleuren. Er zullen ook kunstenaars aanwezig zijn om een handje te helpen, zodat er straks een gezamenlijk spectaculair kunstwerk ontstaat. The Big Draw heeft ook een heleboel scholen uitgenodigd om met hun leerlingen mee te doen. Dus dat wordt een gezellige bedoeling. Er zijn voldoende stiften, potloden, kwasten en verf. Kom vooral langs en teken mee.”
woensdag 10 sept: 15.30 - 17.30 uur
vrijdag 12 sept: 16.00 - 18.00 uur
zondag 14 sept: 14.00 - 16.00 uur
Zandtekenaar Elze van den Akker
Gedurende twee voorstellingen laat zandtekenaar Elze op magische wijze allerlei tekeningen in zand verschijnen. Nauwelijks heeft ze een tekening in het zand getoverd of er verschijnt alweer een nieuw beeld. Gaandeweg ontstaat er een reis, een verhaal, een grap of een gedicht in zand. Alles verandert en vernieuwt waar je bij staat. Een visueel spektakel voor jong en oud.
Waalkade voor het Besiendershuis: vrijdagavond 12 sept, 20:30 uur en om  21:15 uur
Tekenmachine op de Waalkade
Een filmpje van kunstenaar Rob Verwer, waar hij The Big Draw echt Big maakt! Deze tekenmachine kun je op zondag 14 september in actie zien op de Waalkade. De machine maakt dan jouw tekening echt BIG!
Zondagmiddag 14 sept. 13.00 – 17.00 uur

The Big Draw is ook te volgen via Facebook
 

Dit bericht delen:

Advertenties