Energy Race van start in Nijmegen - boek óók een energiecoach

Van onze redactie
18 september 2024

Foto's: Tia Peppelman.

Op woensdag 18 augustus 2024 was de aftrap van de Nijmeegse Energy Race op Basisschool De Vossenburcht in Hatert. Tijdens dit educatieve project dat tot en met 17 oktober wordt gehouden, leren leerlingen van 9 Nijmeegse basisscholen over onderwerpen als energiebronnen, het effect van energie op het klimaat, de energierekening en energie besparen in huis en op school. De scholen gaan met elkaar de strijd aan om samen met de buurt zo veel mogelijk energie te besparen. Helpt u mee?

Wethouder Van Elferen opende de race met een leuke bijdrage aan de gastles. Daarna was de officiële aftrap en ging de race écht van start.

De kinderen zetten zich vanaf vandaag vier weken lang in om samen met hun omgeving laagdrempelige acties uitvoeren waarmee je energie bespaart. Thuis, in de buurt en op school. Hiermee verdienen zij punten.

De race is gekoppeld aan de Nijmeegse energiecoaches. Buurtbewoners van de scholen kunnen zich via energyrace.org aanmelden voor een bezoek van een Nijmeegse energiecoach. Op die manier verdient de school bij u in de buurt punten. Ook kunnen de kinderen een energiecoach of -fixer uitnodigen voor een gastles, ook daarmee verdienen zij punten voor de race.

Meer weten over energie besparen? Neem dan eens een kijkje op nijmegen.nl/energieloket of nijmegen.nl/energiecoach.

Deelnemende scholen:
Basisschool De Vossenburcht
Het Kleurrijk
Basisschool De Aldenhove
Basisschool Hidaya
SBO de Windroos, locatie Waalsprong
De Kleine Wereld
De Zonnewende
Basisschool de Buut
Basisschool Het Talent


Dit bericht delen:

Advertenties