NEC verliest onnodig met 1-2 van Heracles

Van onze redactie
22 september 2024

Om 21.00 uur fluit scheidsrechter Kamphuis in de Goffert de thuiswedstrijd tegen Heracles af. We staan er na 3 wedstrijden met 6 punten nog steeds redelijk voor en het zwalkende Heracles moet toch te pakken zijn! Roefs en Sandler zijn nog geblesseerd en Sano geschorst.

We doen het daarom vandaag achterin met keeper van Gassel, Pereira, Marquez, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld Proper, Hoedemakers en Gonzalez en in de voorhoede Hansen, Ogawa en Onal. Let’s go!

Minuut 3. Van Gassel stompt de voorzet precies voor de voeten van Engels het is 0-1 voor Heracles. Wat een domper! 5. Onal is er knap langs, maar zijn schot is recht op de keeper helaas. We reageren dus direct! 7. Na een prima aanval over veel schijven schiet Ogawa op doel, maar die keeper redt net. Shit! 8. Verdonk schiet hard maar recht in de handen van de keeper. We komen dichterbij! 12. Geel voor Heracles nadat Hansen getorpedeerd wordt. 13. Ja hoor, dan is het na een mislukt schot 0-2 door Kulenovic! Hoe is het mogelijk en wat staat Gonzalez daar te doen? Nou, we kunnen aan de bak! Na een kwartier met 0-2 achter tegen Heracles WTF. 18. Hansen komt aan de rechterkant goed binnendoor, maar schiet met links iets te slap in. Prima actie hoor! 21. Vrije trap op de 16 meter omdat Pereira gevloerd wordt. Maar Gonzalez raakt een speler en komt niet over de muur. 25. Geel voor Nuijtink. 28. Onal schiet slecht in na prima werk van Pereira. Wat een kans! 29. Onal schiet een minuut later schuin voor het doel op de keeper. De aansluitingstreffer valt maar niet! 34. Geel voor Heracles. 39. Wat een kans voor Proper na een voorzet van Hansen. Dat had ie toch moeten zijn! Damn! 40. Daar was het bijna 0-3 nadat Nuijtink niet stond op te letten. 41. Ogawa wordt aangepakt op de rand 16. Dat is een veelbelovende positie voor Gonzalez! Maar helaas. 44. Onal fixt een corner die Gonzalez neemt en door Ogawa binnen wordt gekopt! Het is 1-2 en nu door! Er komen 5 minuten bij. 48. Voorzet Hansen die Ogawa naast kopt. 50. Heracles schiet over en dan is het rust.

Ja, zoveel hoeven we niet te veranderen. We creëren ook genoeg kansen. Het tempo en het gebruiken van de zijkanten is ook prima en dus moet het nog zeker goed komen!

Minuut 45. Bas Nuijtink gaat eruit voor Ouwejan die linksback wordt omdat Verdonk naar het centrum schuift. Ook Gonzalez gaat eruit, voor Ouaissa. 48. Hansen is er langs aan de rechterkant, maar schiet naast. Een goed begin van de 2e helft! 55. Hansen schiet van 5 meter keihard op de vuisten van de keeper! 57. Daar maakt Van Gassel zijn fout goed! Een prima reactie op een kopbal van dichtbij! 59. Geel voor Marquez. 61. Geel voor Heracles. 63. Heracles krijgt een corner, maar die heeft geen gevolgen. De ploeg uit Almelo doet beter mee in deze helft. 66. Corner voor Heracles, maar dat wordt niks. 68. Shiogai komt voor Hansen die moegestreden is. Wellicht krijgen we daar meer power van, want er gaat teveel mis! 71. Hoedemakers schiet over, maar de bal is aangeraakt. 73. Heracles schiet op de lat! Daar hebben we mazzel. 76. Ogawa kopt over. 78. Schöne komt voor Hoedemakers. Kan Lasse dan de juiste bal geven om nog een puntje te pakken? 79. Schöne schiet recht op de keeper. 81. Een Ouwejan-corner, maar die bereikt niemand. De tijd begint te dringen. 84. Geel voor Heracles. 85. Ogawa schiet van 10 meter naast! Nog 10 minuten. 86. Kento Shiogai schiet naast! 89. Wat een kans voor Heracles: op 2 meter van Van Gassel en gemist! Nog 5 minuten. 92. Nog een Ouwejan-corner maar niks.

En zo verliezen we dan vanavond van Heracles. Echt zo zonde! We hebben 60% balbezit en creëren 15 doelpogingen. Ja, en dan kan je alleen maar concluderen dat je de kansen (die je dus wel degelijk creëert) niet maakt. Maar als je ook zo slecht start door persoonlijke fouten, dan breng je jezelf onnodig in de problemen. Volgende week dan maar scoren  thuis tegen Feyenoord. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar is niet onmogelijk. Voorlopig staan we nog even niet in het linkerrijtje. We moeten natuurlijk niet in paniek raken, want er komen nog spelers terug en dan pas zijn we op volle sterkte!