'Writing in the Chapel': Eerbetoon aan de dappere strijders Waalcrossing

Van onze redactie
23 september 2024

Als onderdeel van de expositie OverBruggen wordt op 6 oktober 11.15 - 12.30 uur een Writing in the Chapel gehouden. De verhalen worden toegevoegd aan de expositie. Schrijf mee aan een eerbetoon voor de dappere – vaak nog jonge en merendeel uit het buitenland afkomstige– strijders.

Zij vochten voor onze vrijheid, zoals tijdens de Waalcrossing. Aanmelden kan via: Overbruggen X Writing in the Chapel - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. De locatie de Mariënburgkapel aan de Mariënburg 26 in Nijmegen is rolstoelvriendelijk ingericht.

Het is misschien wel één van de mooiste dingen van Nijmegen: de bruggen over de Waal. 80 jaar geleden zijn ze zwaar bevochten en in die tien jaar is er zelfs één bijgekomen. Een brug als eerbetoon aan alle soldaten die gesneuveld zijn voor onze vrijheid. In die 80 jaar is er veel veranderd. De samenleving lijkt weer te verharden.

Daarom slaan Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis en Writing in the Chapel de handen in een. Als onderdeel van de tentoonstelling Overbruggen, gaan we een ochtend schrijven. Schrijven over vragen als: Hoe nemen we onze vrijheid niet voor lief? En hoe overbruggen we verschillen en zwart/wit denken?

Dat schrijven gebeurt op een creatieve manier. In verschillende vormen. Aan het eind van de ochtend heb je een gedicht, of een andere tekst waar je trots op bent, die je mag toevoegen aan de tentoonstelling.

Kom je meeschrijven?
De ochtend wordt begeleid door schrijfcoach Marlies Rothoff en dichter, schrijver en directeur van Bureau Wijland Qader Shafiq.

Voor meer informatie check: 
www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/events/overbruggen-x-writing-in-the-chapel/


Dit bericht delen:

Advertenties