Jubileumfeest: Wijk info- en adviespunten Stips bestaan 10 jaar

Van onze redactie
23 september 2024

Meer dan 200.000 vragen beantwoord door vrijwilligers

Begin 2014 werd de eerste Stip geopend. In tien jaar groeiden de Stips uit tot onmisbare plekken in de wijk voor informatie, advies en ontmoeting. Vrijwilligers beantwoordden, met ondersteuning van beroepskrachten tienduizenden vragen per jaar. Op vrijdag 27 september wordt dat gevierd.

Stip bestaat 10 jaar
In 2014 werd de eerste Stip geopend. Bewoners van Nijmegen konden er terecht met al hun vragen of ideeën voor de buurt. Sinds 2016 is er in elk stadsdeel een info- en adviespunt Stip. De laatste Stip werd in 2019 geopend.

200.000 vragen beantwoord
Veel bewoners weten de Stip te vinden. Ze komen er met vragen over formulieren, wonen, geld, zorg en meer. Ze komen langs met een onbegrijpelijke brief of voor een kopje koffie. Ze bieden aan om vrijwilligerswerk te doen of buurtgenoten ergens mee te helpen. Vanaf het begin zijn er 200.000 vragen beantwoord. Vorig jaar waren dat er 30.401.

Geen vraag te gek
Veel vragen gaan over praktische zaken. Daarbij kun je denken aan vragen over het busvoordeelabonnement, het regelen van een DigiD of vragen over energie. Veel Stips organiseren ook ontmoetingsactiviteiten zoals Soepie Doen.

Gedragen door de wijk
De Stips worden gedragen door de meer dan 150 vrijwilligers. Zij ontvangen bezoekers, geven antwoord op de vragen en helpen activiteiten organiseren. Deze vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door beroepskrachten. Ook zijn er veel trainingen.

Stip viert feest
De Stips vieren het jubileum op 27 september met een bijeenkomst en een cadeautje voor alle vrijwilligers. Na 27 september zijn alle Stips feestelijk ingericht. En er zijn voor alle bezoekers lekkere koekjes. Kom langs bij de Stip bij jou in de buurt!  Op www.stipnijmegen.nl vind je alle locaties en openingstijden.


Dit bericht delen:

Advertenties