Zeer grote brand op bedrijventerrein Kerkenbos

Van onze redactie
24 september 2024

Vanmorgen is de brandweer omstreeks 4.30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Kerkenbos. De brand is inmiddels uitgeroepen tot zeer grote brand.

Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen van tientallen meters hoog al uit het pand. Een deel van het dak is inmiddels ingestort. De brandweer is massaal aanwezig om de brand te bestrijden. De politie heeft de omgeving ruim afgesloten. Ook de Weijbroekweg en Wijchenseweg tussen het Palkerplein en Takenhofplein zijn afgesloten. Om extra bluswater op locatie te krijgen, is een grootwatertransport ingezet. Water uit nabijgelegen sloten en meertjes wordt door lange slangen naar de brandwagens gepompt.

De brandweer laat het pand gecontroleerd afbranden. Regelmatig zijn harde knallen te horen. Dit veroorzaakt geen gevaar voor de omgeving, in het pand zijn geen grote explosieve voorwerpen opgeslagen. Buurtbewoners die wakker geworden zijn door de harde knallen, worden op afstand gehouden. Omwonenden die last hebben van de rook en neerdalende roetdelen, worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Roetdelen kunnen weggespoten worden met een tuinslang.

In de omgeving rijden meetploegen van de brandweer rond. Zij meten met verschillende apparatuur stoffen in de lucht. Woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-zuid laat weten dat er geen uitzonderlijke stoffen gemeten zijn. ''Rook is altijd gevaarlijk, maar we hebben op dit moment geen verhoogde gevaarlijke stoffen gemeten waardoor gevaar voor de volksgezondheid aanwezig is.'' De brandweer zal nog langere tijd bezig zijn met het nablussen van het pand. Een sloopbedrijf is gebeld om hierbij te ondersteunen.

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek.

 


Dit bericht delen:

Advertenties