Koningsdaal nieuwe woonwijk in Waalfront Nijmegen

Van onze redactie
8 september 2014
Koningsdaal wordt de naam voor de volgende woonwijk in Waalfront Nijmegen, na de Handelskade het tweede plan in het project Waalfront. De naam Koningsdaal verwijst naar de oude Koningstraat (nu Weurtseweg) en naar het woord Daal, dat beschutte buurt betekent. De wijk komt over enkele jaren te bestaan uit circa 500 woningen in een historiserende stijl refererend aan Nijmegen-Oost en Bottendaal. Naar verwachting zullen de eerste bewoners hier over ruim een jaar hun huis met tuin betrekken, vlakbij de binnenstad en de Waal.
Koningsdaal zal volgens projectontwikkelaar Bouwfonds en betrokken makelaars veel consumenten aanspreken. Op enkele minuten fietsafstand ligt de binnenstad van Nijmegen. De uitvalswegen waaronder de nieuwe stadsbrug De Oversteek over de Waal zijn snel te bereiken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de aanliggende Waal zelf maar ook het Westerpark. Direct aan de andere zijde van de Waal wordt momenteel een hoogwaardige landschappelijke en recreatieve zone ingericht als onderdeel van “Ruimte voor de Rivier”.
Levendige woonwijk
Ook dit westelijk deel van Waalfront gaat met Koningsdaal de aankomende tijd dus ingrijpend veranderen, van verouderd bedrijventerrein naar een levendige woonwijk. De nieuwbouwwoningen in Koningsdaal zullen gefaseerd in verkoop worden gebracht. De verkoop van het eerste blok start aanstaande oktober. Hier komen riante 3-laagse herenhuizen en 4-laagse stadsvilla’s. Geïnteresseerden in wonen in Koningsdaal kunnen een kijkje nemen op de website
 

Dit bericht delen:

Advertenties