Uitreiking Nijmeegse toegankelijkheidspluim aan Pathé

Van onze redactie
9 oktober 2024

De Toegankelijkheidspluim 2024 is op 9 oktober uitgereikt door Bart de Bruin van het Zelfregiecentrum Nijmegen aan bioscoop Pathé Nijmegen.

De prijs is in het leven geroepen om organisaties in het zonnetje te zetten voor hun inzet voor toegankelijkheid van mensen met een beperking. 

De jury heeft de prijs aan Pathé toegekend vanwege de toegankelijke, entree met goed zichtbare letters. Gehandicaptenparkeerplaatsen zijn dichtbij, er is een egale en drempelvrije ondergrond en de liften zijn ruim. Op beide verdiepingen is een aangepast toilet. Hulp/geleidehonden zijn welkom en er is goede verlichting.

De medewerkers van Pathé zijn vriendelijk en altijd bereid om te helpen waar nodig is. Pathé is dan ook aangesloten bij de hidden disability sunflower. Dat betekent dat hun medewerkers geschoold zijn in het omgaan met mensen met een onzichtbare beperking.  

De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt in het kader van de Week van de Toegankelijkheid van 7 t/m 13 oktober. In deze week wordt in het hele land aandacht gevraagd voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Pathé draait in het kader van deze week op zondag om 14.00 uur de film Adios amigos over 3 jongeren met een beperking. De film is ondertiteld voor mensen met een auditieve beperking en wordt ondersteund met earcatch waardoor ook beelden worden verteld.

Alle activiteiten in Nijmegen in het kader van deze week zijn hier te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties