Zelfregiecentrum Nijmegen en SP voeren actie in Week van de Toegankelijkheid

Van onze redactie
10 oktober 2024

De Nijmeegse SP-afdeling en het Zelfregiecentrum Nijmegen organiseren op 10, 11 en 12 oktober ludieke acties over obstakels in de stad. Op die manier vragen ze aandacht voor de obstakels waar mensen met een beperking dagelijks mee te maken hebben.

Deze acties worden gehouden in het kader van de landelijke Week van de toegankelijkheid van 7 tm 12 oktober.

Tijdens de acties markeren vrijwilligers obstakels in de stad, zoals fout geparkeerde fietsen, (deel)scooters, onhandige traptreden en ontoegankelijke op- en afstapjes.
Voor veel inwoners vormen deze alledaagse situaties een grote uitdaging, vooral voor mensen met een visuele beperking of mobiliteitsproblemen.

"Een verkeerd geplaatste fiets op straat kan erg gevaarlijk zijn voor slechtzienden", zegt Noah Vetter, voorzitter van SP Nijmegen.
En op meer plekken is de stad niet toegankelijk. "In Hatert zagen we bijvoorbeeld dat geleidelijnen zijn verwijderd, waardoor sommige bewoners niet langer zelfstandig naar de winkels konden.
Toegankelijkheid voor alle Nijmegenaren wordt vaak over het hoofd gezien, en met deze actie willen we daar aandacht voor vragen."

Met deze acties hopen de SP en het Zelfregiecentrum bewustzijn te creëeren en de stad toegankelijker te maken voor iedereen.


Dit bericht delen:

Advertenties