StAAD Special in Wijkcentrum Meijhorst: 'Reisavonturen van Vincent Cantrijn'

Van onze redactie
13 oktober 2024

StAAD special  25 oktober 2024
Wijkcentrum Meijhorst van 14.00 – 16.00uur
De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis

Reisavonturen van Vincent Cantrijn

Op vrijdag 25 oktober a.s. geeft columnist / publicist Vincent Cantrijn  een presentatie over zijn avonturen in de wildernis in Wijkcentrum Dukenburg.

Jaren op rij gaat Vincent met zijn vaste wildernisvrienden te voet of met de kano naar afgelegen streken in Alaska, Lapland en Nepal. Zijn deze avonturen alleen iets voor jongeren of mensen van middelbare leeftijd? Absoluut niet. Tijdens hun laatste kanotocht in het noorden van Finland was Vincent 71 jaar; zijn vrienden 75, 76 en 78 jaar. Voor hen geen probleem om iedere avond in een klein tentje te kruipen na een dag kanoën over rivieren en meren. Comfort kwam thuis wel weer.

Vorig jaar ging Vincent voor de 8e keer naar Nepal voor een trekking door de Himalaya. Als jongetje droomde hij ervan om ooit de top van de Mount Everest van dichtbij te kunnen zien. Dat lukte in 2008 toen hij 57 jaar was. Het betekende een keerpunt in zijn leven.

Vincent zal uitleggen hoe hij pas op latere leeftijd tot dit soort avonturen is gekomen. Deze avonturen hebben zijn leven enorm verrijkt. Wat betekende dit voor hem? En wat betekende dit voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen als hij weer met zijn rugzak op pad ging voor een volgend avontuur in een onbewoonde wereld? Want ver weg was echt ver weg. Vaak zonder bereik met de bewoonde wereld.

Tijdens de presentatie zal Vincent passages voorlezen uit zijn boek dat hij over zijn avonturen heeft geschreven. Spectaculaire foto’s maken zijn verhaal compleet. Want spectaculair was het vaak. Een beer in de tent in Alaska; kapseizen van de kano in een waterval in Zweden; onderkoeld in de Wrangell Mountains; emoties op de grote hoogte in Nepal. En toch steeds weer vertrekken met toestemming van vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Alaska, Nepal of Lapland. Dat is ver weg. Toch moest Vincent vaak aan Nijmegen denken door de situaties die hij tegen kwam. Dit zal hij op beeldende wijze verklaren.


Dit bericht delen:

Advertenties