Verwenmiddag voor mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg

Van onze redactie
14 oktober 2024

Op zondag 10 november is de Dag van de Mantelzorg en daar moeten we bij stilstaan! Want wat mantelzorgers voor een naaste doen is bijzonder, belangrijk en onmisbaar. Om Nijmeegse mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseert Mantelzorg Nijmegen van 13.15 tot 16.30 uur een verwenmiddag. Tijdens de verwenmiddag zijn er verschillende workshops, zoals massages, stiftdichten, Chi Gong, wandelen, het maken van een boekje, zingen, tekenen en het maken van een eigen podcast. Er is ruimte voor ontmoeting, ontspanning en gezelligheid.

Deze verwenmiddag vindt plaats in het gebouw van Sterker sociaal werk, VWC Nijmegen en GVO de Klup, Dominee Creutzbergweg 3 in Nijmegen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl of door te bellen naar 088 - 00 11 333.

54 duizend mantelzorgers in Nijmegen actief
Het zorgen voor en het zorgen maken om een naaste kan waardevol en mooi zijn, maar ook moeilijk en zwaar. Het kan veel van mantelzorgers vragen en het gaat ze misschien niet altijd gemakkelijk af. In Nijmegen zijn er op basis van een schatting van MantelzorgNL per jaar ongeveer 54 duizend mantelzorgers actief. En in totaal besteden zij ongeveer 17 miljoen uren per jaar aan mantelzorgtaken. Aan al deze mantelzorgers hebben wij een belangrijke boodschap: Zorg goed voor jezelf! Want alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen. Als wij vanuit Mantelzorg Nijmegen daar iets in kunnen betekenen, dan doen wij dat graag. Wij zijn er namelijk voor alle Nijmeegse mantelzorgers. Zij kunnen bij ons terecht voor een luisterend oor, advies en informatie, cursussen en activiteiten.

 *Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marie Louise van der Ploeg, m.vanderploeg@sterker.nl, 06 - 57 39 79 01.

Foto: MantelzorgNL


Dit bericht delen:

Advertenties