Zilveren Waalbrugspeld voor De Kwakbergband

Van onze redactie
13 september 2014
De Kwakbergband is voorgedragen voor deze onderscheiding omdat de band zich gedurende 35 jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nijmeegse samenleving door het maken van muziek en het op deze wijze promoten van Nijmegen, ook in het buitenland.
Sinds 1979 maakt De Kwakbergband al muziek voor Nijmegen. Dit onder andere voor het Nijmeegse carnaval, de Nijmeegse 4Daagse. Naast de reguliere optredens treedt de band ook ieder jaar op voor een aantal sociale instellingen, waaronder het specialistisch zorg- en behandelcentrum Joachim en Anna. Zeker voor degenen die niet meer in staat zijn om de 4Daagsefeesten in de stad te bezoeken is het heerlijk dat De Kwakbergband het feest naar hen toebrengt.
Marbella 4Days Walking 
De Kwakbergband is daarnaast al twee jaar aanwezig op het evenement Marbella 4Days Walking. De saamhorigheid onder de leden is zo groot dat de hele band naar Marbella gaat om exclusief voor Marbella 4Days Walking te komen spelen. Marbella 4Days Walking heeft een grote sprong gemaakt in bekendheid en is een feest geworden voor alle deelnemers. De muzikanten zwepen de deelnemers op die elke dag 20 of 30 km afgelegd hebben om, na hun  binnenkomst, nog uren mee te deinen op de muziek van de band.
De burgemeester heeft de Zilveren Waalbrugspeld vanavond uitgereikt aan De Kwakbergband in het clubhuis van De Trekvogels.
 

Dit bericht delen:

Advertenties