Beats & Brass - Nijmeegs fanfareorkest blaast 60 kaarsjes uit!

Van onze redactie
21 oktober 2024

Wie jarig is, geeft een feestje! Drumfanfare Michaël blaast dit jaar 60 kaarsjes uit en viert dat op zaterdag 16 november met een bijzonder concert in de Lindenberg in Nijmegen.  

Het eerste deel brengt het orkest een lang geliefd repertoire met filmmuziek, evergreens en typische fanfarecomposities. Het tweede deel kijkt vooruit naar de toekomst. De naam Beats and Brass zegt al dat er muziek wordt gemaakt met een vette beat die (op band) meeloopt aangevuld met gouden randjes van zang, blazerssolisten en electronica. Het belooft echt een ‘ander’ concert te worden in een ultramodern jasje. Het concert vindt plaats op 16 november en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn 10 euro en verkrijgbaar via deze link! 

60 jaar drumfanfare Michaël
De Broeders van Huijbergen richtten in 1964 vanuit de Michaëlschool een wandelvereniging op, met het doel jongeren in de Nijmeegse wijk Brakkenstein meer te laten bewegen. Uit deze wandelvereniging vloeide drumfanfare Michaël voort, dat uitgroeide tot een veelzijdig orkest. Inmiddels is de drumfanfare meervoudig Nederlands kampioen en zet zij op hoog niveau muzikale prestaties neer op taptoes, concoursen en streetparades in binnen- en buitenland. Het korps speelt uiteenlopende stijlen en thema’s, van filmscores en brassband tot klassiek en opera. In Nijmegen is ‘De Michaël’ vaak te zien en te horen bij evenementen. Denk aan de opening van stadsbrug De Oversteek, de eerste editie van Down the Rabbit Hole met De Staat, de jaarlijks dodenherdenking op het Traianusplein of de Vlaggenparade tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.


Dit bericht delen:

Advertenties