Nieuwe brug over spoor Station Heyendaal wordt binnenkort ingehangen

Van onze redactie
21 oktober 2024

De gemeente Nijmegen vernieuwt samen met ProRail station Heyendaal. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober komt er een nieuwe loopbrug over het spoor van station Heyendaal te hangen. Deze ‘traverse’ is voor voetgangers om van de ene kant van het spoor naar het andere te komen.

Tijdstip: rond 03.00 uur.
Zichtlocatie: verkeersbrug over het spoor (Heyendaalseweg, boven het station)

Sinds de opening van het station in 1972 is het aantal treinreizigers op station Heyendaal gegroeid naar 7.200 in- en uitstappers per dag. Het is daarmee een van de drukste stations in de regio. De verwachting is dat het aantal reizigers op de Maaslijn tot 2031 nog eens met 18 procent zal groeien. Een verbouwing van het station is dus hard nodig om het station ook in de toekomst goed te laten functioneren.

Wat verandert er aan het station?
Station Heyendaal krijgt bredere perrons, een nieuwe oversteek over het spoor en een grotere fietsenstalling. Aan de kant van het Technovium komen zitplekken in het groen. Het station moet zichtbaarder worden vanaf de Heyendaalseweg en een uitstraling krijgen die beter past bij een moderne campus.
Het ontwerp dat er nu ligt, is gemaakt op basis van de wensen van de Provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Nijmegen en buurtbewoners. Samen met ProRail en aannemer Van Spijker voert de gemeente het werk uit. Het werk is klaar in de eerste helft van 2025.

Video door Thea van den Heuvel Fotografie. 

Facts & figures
De nieuwe loopbrug is 28 meter lang, 7 meter breed en weegt 63.000 kilo (in te hijsen deel).
De oude traverse wordt hetzelfde weekend weggehaald. Deze is 2,5 meter breed.
Vanaf donderdag 24 oktober 20.00 uur starten de voorbereidende werkzaamheden op en rondom het spoor. Daarna wordt er dag en nacht gewerkt om uiterlijk maandag 28 oktober 05.00 uur klaar te zijn met de werkzaamheden.

Gevolgen voor het treinverkeer
Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tot en met maandag 5.00 uur. Reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op arriva.nl/reisplanner. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via 9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,90 per minuut).


Dit bericht delen:

Advertenties