Hardloopwedstrijd door de natuur: Devil's Trail

Van onze redactie
15 september 2014
Op zondag 26 oktober wordt de tweede Devil's Trail - Rijk van Nijmegen georganiseerd. De start is bij camping de Groote Flierenberg bij de Zevenheuvelweg. De Devil's Trail is een hardloopwedstrijd door de natuur met veel single-tracks en heuveltjes. De afstanden zijn 11, 22 en 33 km. Verder is er een gezellige finishmarkt met raw-food, Italiaanse pasta en een speciaal overdekt podium voor het publiek om de lopers aan te moedigen.
Landelijke toppers 
Dat de omgeving van Nijmegen populair is onder de ras-trailers blijkt uit het feit dat het maximaal aantal inschrijvingen van 666 lopers bijna is bereikt. Een aantal landelijke toppers zoals Tim Pleijte en Pascal van Norden zullen meedoen, maar ook lokale topper zoals Dorus Arts en Tom van Oorschot zullen aan de start verschijnen. Daarnaast doen sommige deelnemers als team mee, zoals AV Cifla en de Rotterdamse Roadrunners. Naast Nederlanders, doen er ook lopers mee uit Groot Brittannië, België, Luxemburg en Duitsland. Maar ondanks de belangstelling uit het buitenland, komt het gros toch uit Nijmegen, zo'n 125 deelnemer uit de Keizerstad.
Het concept van de wedstrijd van de Devil's Trail wordt inmiddels ook op andere mooie natuurgebieden georganiseerd in Nederland: nationaal park de Utrechtse heuvelrug, nationaal park Drunense Duinen en in het Amsterdamse bos.
Voor meer informatie: Tim van Os, 06-10133324 of info@devilstrail.nl

 

Dit bericht delen:

Advertenties