Dierenpolitie neemt agressieve hond in beslag

Van onze redactie
15 september 2014
De Dierenpolitie heeft vanmiddag samen met Bureau Toezicht een herdershond in beslag genomen. De eigenaar van de hond had al in maart 2012 een muilkorfplicht voor de hond opgelegd gekregen. Ondanks dat vonden sinds die tijd toch meerdere bijtincidenten met de hond plaats. Twee weken geleden werd een vrouw door de hond gebeten. Waar het gebeurde en om welke hond het gaat, wordt niet bekend gemaakt.
De politie kon voorheen niet veel meer doen dan een muilkorf en/of aanlijnplicht opleggen. Sinds kort is daar verandering ingekomen en kent de gemeente Nijmegen het ‘Protocol Bijtincidenten’. Dit houdt in dat de betrokken hond naar een kennel wordt gebracht waar hij eerst tot rust kan komen en kan wennen aan de nieuwe omgeving.
Hondengedragsdeskundige
Vervolgens worden door een hondengedragsdeskundige verschillende testen gedaan. Gekeken wordt naar hoe de hond op andere honden en vreemde mensen reageert. Ook wordt bekeken hoe de hond op zijn eigen baas reageert, en de baas op de hond. Het advies dat uit de testen voortvloeit is bindend en de kosten hiervan, zo’n 600-700 euro, komen voor rekening van de eigenaar.
Overigens wordt in het protocol geen onderscheid gemaakt tussen verschillende bijtincidenten, zowel bijtincidenten met mensen als met dieren worden geregistreerd.
 

Dit bericht delen:

Advertenties