Dierenpolitie start onderzoek beschoten katten Hatert

Van onze redactie
16 september 2014
Afgelopen zondag trof een gezin in de Goudesteinstraat in Hatert hun kat Wawa dood aan op de stoep. Al eerder kwamen twee katten met een manke poot thuis. De katten zijn waarschijnlijk beschoten met een luchtbuks.
De eigenaresse van de katten heeft vandaag aangifte gedaan en de dierenpolitie gaat een buurtonderzoek houden. Drie maanden geleden kwam een kat thuis met een manke achterpoot, een maand geleden een andere met een manke voorpoot. Daar was ook duidelijk een klein, rond gaatje te zien, net als nu in de flank van de dode kat.
Andere manier
De kat die dood werd gevonden, de 7-jarige poes Wawa, was de speciale kat van de dochter des huizes. De eigenaresse: ‘Ze kreeg de kat toen ze 4 jaar oud was. We zijn ontzettend verdrietig. Ik begrijp best dat niet iedereen even blij is met  katten in zijn tuin maar kun je die beestjes nou niet op een andere manier verjagen? Ik kan me niet voorstellen dat je een dier op deze manier opzettelijk pijn wil doen’.
Misdrijf
De dierenpolitie laat weten met een buurtonderzoek te starten en neemt de zaak zeer serieus.’Het is duidelijk dat de katten beschoten zijn en dat is een misdrijf. Mensen in de buurt die iets gezien of gehoord hebben, of waar de kat ook gewond thuis is gekomen vragen we dringend om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of via het nummer van de dierenpolitie 144’.
 

Dit bericht delen:

Advertenties