Deelnemers gezocht voor onderzoek Fitter na kanker

Van onze redactie
17 september 2014
Ongeveer een kwart van alle kankerpatiënten blijft na een medische kankerbehandeling last houden van ernstige vermoeidheidsklachten. Om het zorgaanbod te verbeteren voor vermoeidheid na kanker, zijn het Helen Dowling Instituut en Roessingh Research and Development samen het onderzoek 'Fitter na kanker' gestart. Doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de werking van twee verschillende therapieën in het verminderen van vermoeidheid na kanker. Voor dit onderzoek worden nog extra deelnemers gezocht.
Chronische vermoeidheid na kanker
Vermoeidheid is één van de meest voorkomende klachten bij kanker en is anders dan gewone vermoeidheid: het komt plotseling opzetten, staat niet in verhouding tot eerdere inspanning en de herstelperiode is langer. Daarmee is het heel beperkend en kan het beangstigend zijn. Begeleiding via het internet, ofwel e-therapie, kan uitkomst bieden omdat het geheel thuis gevolgd kan worden wanneer het de patiënt het beste uit komt.
Over Fitter na kanker
Deelnemers aan Fitter na kanker krijgen een van onze e-therapieën aangeboden: een begeleid door een psycholoog of begeleid door een fysiotherapeut. Het doel van Fitter na kanker is onderzoeken of twee verschillende e-therapieën de vermoeidheid na kanker doen verminderen en zo ja, hoe. Ook onderzoeken we wie het meeste baat heeft bij de therapie, zodat patiënten in de toekomst beter geadviseerd kunnen worden.
Deelnemen?
Het onderzoek is al bezig, maar wij zijn op zoek naar meer mensen die in het verleden kanker hebben gehad en nog steeds last hebben van ernstige vermoeidheid, en die in het kader van onderzoek een e-therapie willen volgen. Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar www.fitternakanker.nl

Dit bericht delen:

Advertenties