Oorlogsdagboek gepresenteerd in het Bevrijdingsmuseum

Van onze redactie
19 september 2014
In het bijzijn van vele bezoekers is vanmiddag in Groesbeek het dagboek van Trees Schretlen gepresenteerd. In het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek mocht de dochter van mevrouw Schretlen het eerste exemplaar in ontvangst nemen. BnM Uitgevers publiceert een van de mooiste dagboeken uit de collectie .
Trees Schretlen maakt als tienermeisje in Nijmegen Operatie Market Garden en de frontstadperiode mee. Zij illustreerde haar dagboek met tekeningen, militaire insignes, kauwgompapiertjes en voedselbonnen. De uitgever heeft ervoor gekozen het dagboek in de originele versie uit te brengen, dus handgeschreven. Vanaf nu is het boek te koop bij het oorlogsmuseum in Groesbeek en bij de Nijmeegse boekenwinkels. 
Eregasten
Een van de eregasten was de Amerikaanse veteraan majoor T. Moffatt Burriss. De 94-jarige is deze week te gast in Nederland en zal morgen ook aanwezig zijn bij de herdenking van Market Garden. In 2011 verscheen van de heer Moffatt Burriss een boek onder de Nederlandse titel Sla toe & en houd stand. Dit boek is het relaas van een paratroeper van het 82ste luchtlandingsdivisie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties