NEC klopt FC Emmen met 4-0

Van onze redactie
20 september 2014
Anthony Limbombe is de naam. Hij maakte vorige week zijn debuut voor N.E.C. tegen RKC Waalwijk (1-0 winst). In het duel tegen FC Emmen was hij een ware plaag voor de verdediging van de bezoekers. Het Goffertstadion veerde telkens op bij elk balcontact van de 20-jarige balvirtuoos. Limbombe scoorde twee keer. N.E.C. won ruim van FC Emmen. Het werd 4-0 in Nijmegen.
Voortdurend was er dreiging vanaf de linkerkant van het veld. Daar stond Limbombe aan de zijlijn te wachten op de bal. De tegenstander zoekspelen, daar was hij op uit. Dat lukte in de meeste gevallen. Met enkele schitterende acties speelde hij onder meer Almeida van compleet van de mat. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Limbombe de score opende. Met een lage schuiver in de korte hoek verraste hij doelman Meerits. De honger van de van KRC Genk overgenomen speler was daarmee nog lang niet gestild. Nog in de eerste helft maakte hij zijn tweede doelpunt in dienst van de Nijmegenaren. Daar had de Belg wel wat geluk bij nodig. Een harde voorzet van Kevin Conboy werd door doelman Meerits slecht verwerkt. De bal viel voor de voeten van Limbombe, die aantekende voor zijn tweede treffer van de avond. 2-0 Was tevens de ruststand in het Goffertstadion.
De tweede helft was amper vijf minuten oud toen verdediger Pedro, van FC Emmen, op de grond lag in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Kamphuis trok niet veel later een rode kaart voor aanvaller Sjoerd Ars. De topscorer van N.E.C. met zes doelpunten kon vertrekken. Met een man minder liet de thuisploeg zich niet gek maken. Ruud Brood bracht zelfs een extra aanvaller binnen de kalklijnen. Navarone Foor werd vervangen door Kristján Emilsson. Dat resulteerde al snel in een derde Nijmeegse treffer. Een misser van Tim Siekman gaf Alireza Jahanbakhsh de kans op de 3-0. De Iraniër faalde niet oog-in-oog met Marko Meerits.
De dribbelaars Limbombe en Jahanbakhsh konden elkaar in die tweede helft makkelijk vinden. De Belg kopte een bal door op de WK-ganger. Die op zijn beurt de zestien in dribbelde. Een poging om Limbombe te bereiken mislukte. Er was wel een arm nodig van een speler van FC Emmen om de bal tegen te houden. Een strafschop tot gevolg. Tom Daemen pakte dit buitenkansje uit, 4-0.
Daarna nam de thuisploeg even gas terug. De 9000 supporters in het Goffertstadion maakten er een groot feest van. Toch had Limbombe er zichtbaar nog zin in. Met een dubbele schaar zette hij figurant Almeida aan de kant. Het schot van Limbombe ging echter via de vuisten van Meerits over het doel.
Vlak voor tijd was het opnieuw Limbombe die alle aandacht op zich vestigde. Ditmaal maakte de aanvaller zijn actie vanaf de rechterflank. Een mooie solo besloot hij met een schitterende lob. De bal viel voor N.E.C. aan de verkeerde kant van de paal. Een dikverdiende zege voor N.E.C. dat FC Emmen bij vlagen declasseerde. Na zeven wedstrijd gaan de Nijmegenaren aan kop met achttien punten.
Op zondag 28 september staat er voor de ploeg van Ruud Brood een uitwedstrijd op het programma. N.E.C. neemt het dan in de Vijverberg op tegen de Graafschap.