Inschrijving Stevensloop opent vanmiddag in Stevenskerk

Van onze redactie
27 september 2014
Tijdens het Open Huis van de Stevenskerk schrijven om 16.00 uur de eerste deelnemers voor de Stevensloop zich in en wordt het parcours gepresenteerd. Organisator Stichting Zevenheuvelenloop verwacht minimaal 5000 deelnemers voor de eerste editie van de nieuwe Nijmeegse stadsloop op zondag 15 maart 2015.
Eerste inschrijvingen
De eerste inschrijvingen worden gedaan door New Balance-topatlete Jamie van Lieshout, ROC-student en ambassadeur van de opleiding Sport en Bewegen Estelio Wijnroks, Stevenier Henk Hoving, een deelnemer aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop en een deelneemster aan de Marikenloop. Nadat zij zich hebben ingeschreven, kunnen alle hardlopers zich inschrijven via www.stevensloop.nl
Parcours door de binnenstad
Deelnemers kunnen bij de Stevensloop kiezen uit een 5 kilometer, een 10 kilometer en een halve marathon. Met de start bij het Kronenburgerpark en de finish op de Grote Markt voor de Stevenskerk, loopt een deel van het parcours door de Nijmeegse binnenstad. Het parcours, met daarin ook een passage over de stadsbrug De Oversteek, is in goed overleg met diverse partijen tot stand gekomen. In de komende maanden zal met de gemeente Nijmegen en andere betrokkenen verder worden gesproken om het parcours definitief vast te stellen en de overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken.   
Goede doel
Het goede doel van de Stevensloop is de Stevenskerk. Deze kerk is gezichtsbepalend voor de historische binnenstad van Nijmegen en prominent aanwezig bij de finish. Deelnemers kunnen met een afronding van het inschrijfbedrag, een schattingswedstrijd en een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk. Hieronder vallen onder andere isolatie, duurzame energieopwekking en LED-verlichting.
 

Dit bericht delen:

Advertenties