Nationale Brandpreventieweken: wat doe jij bij brand?

Van onze redactie
1 oktober 2014
Bij 33 brandweerkazernes van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid waren vandaag de deuren geopend voor de Nationale Brandpreventieweken onder de naam 'Broodje Brandweer'.. Het thema was: 'Wat doe jij bij brand? Vluchten moet je oefenen'
Zelfredzaamheid
Omdat ouderen steeds langer zelfstandig wonen is het van groot belang dat de veiligheid goed in acht genomen wordt omdat men veelal minder zelfredzaam is. Door de hogere leeftijd verminderen de mobiliteit en het gehoor. Samen met medewerkers van de brandweer Gelderland-Zuid keek men naar de thuissituatie.
Grote belangstelling
Vragen over rookmelders, of je wakker wordt van de rook en of de apparaten uitgezet worden in plaats van in de stand-by stand waren thema's die aan bod kwamen. De ongeveer honderd aanwezigen bij Post Centrum aan de Professor Bellefroidstraat waren ingegaan op uitnodiging van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Omdat de belangstelling groter is dan de capaciteit van de kazerne is een tweede bijeenkomst georganiseerd. Het ‘Broodje Brandweer’ is alleen voor genodigden die zich aangemeld hebben.

Verslaggeving: Willem Spang
 

 

Dit bericht delen:

Advertenties