Nijmegen uitgeroepen tot vegetarische hoofdstad 2014

Van onze redactie
9 oktober 2014
In aanloop naar de vierde Vegetarische Restaurantweek maakte de Vegetariërsbond de winnaar van de online verkiezing Vegahoofdstad 2014 bekend. De burgemeester nam vanochtend het bijbehorende certificaat in ontvangst uit handen van directeur Floris de Graad.
De Vegetariërsbond hield op hun site een verkiezing waarbij uit 5 regio’s de steden gekozen konden worden. Verder werd er door de bond een eigen onderzoek gehouden. Hierbij werden Den Bosch, Groningen, Utrecht en Den Haag, de prijswinnaar van vorig jaar, met een zeer ruime voorsprong verslagen.
De andere steden bieden meer mogelijkheden en variatie voor vegetariërs in de vorm van bijvoorbeeld een vegetarische snackbar en supermarkt maar toch sprong Nijmegen er in een aantal opzichten uit. Het aantal vegetarisch kokende thuiskoks bijvoorbeeld bedraagt bij Thuisafgehaald  in Nijmegen 170. Ook droeg het RadboudUMC heel goed bij aan de score met het zeer ruime vegetarische aanbod voor patiënten.
Erkenning
Burgemeester Bruls is blij met het certificaat. ‘Het is natuurlijk een mooie erkenning voor de mensen en ondernemers in de stad die hier erg hun best voor doen. Ik ben geen vegetariër maar ik zie een hele grote vooruitgang in de diversiteit van de gerechten. Zelf neem ik tegenwoordig vaker vegetarische voor- of bijgerechten. Er is zo'n ruim aanbod nu, dat was 20 jaar geleden wel anders.’
De Vegetarische Restaurantweek loopt van 6 tot 16 oktober. 
 
 

 
 
 
 
 


 
 

Dit bericht delen:

Advertenties