Laat zien wie je bent in Nijmegen

Van onze redactie
9 oktober 2014
Op de internationale Coming Out dag zal onderwijswethouder Renske Helmer-Engelbert morgen een 25 meter hoge regenboog vlag op de Sint Stevenstoren hijsen.
De wethouder zal samen met COC voorzitter Quirlijn Lokker en leden van homojongerenorganisatie Dito! de vlag hijsen om de internationale Coming Out dag te openen.
Waar staat de regenboogvlag voor?
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.
Jet Bussemaker tekent intentieverklaring
Wethouder Helmer-Engelbert ontvangt minister Jet Bussemaker op het stadhuis om samen met 40 Nederlandse gemeenten de intentieverklaring ‘Regenboogsteden’ te tekenen. Hierin verklaren de wethouders zich te zullen inspannen on de sociale acceptatie te vergroten en dat het thema een vaste plaats binnen de gemeente krijgt.
Onderzoek
Eens in de vijf jaar doet de gemeente Nijmegen onderzoek naar de veiligheidsbeleving van anders geaarden in het rijk van Nijmegen. In de enquête wordt een veiligheidsmonitor gehouden over werk, sport, uitgaan en winkelen. Het onderzoek kan hier worden ingevuld.

Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties