Dier van de week

Van onze redactie
11 oktober 2014
In deze rubriek staat iedere week een dier centraal dat dringend op zoek is naar een nieuw thuis. Bent u of kent u iemand die dringend zijn huisdier moet herplaatsen? Neem dan even contact op via 024-3229922 of redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Vandaag aandacht voor Jabulani, een Jack Russel reu,die al heel lang in het asiel HoKaZo zit.
Jabulani (geboortedatum 01-07-2003)zit alweer een hele poos in het asiel. Hij heeft al veel honden zien komen en gaan. Hoog tijd dat hij nu mag gaan. Jabulani is niet het meest makkelijk te plaatsen hondje. De meeste tijd is het een vreselijk lieve, vrolijke, enthousiaste en speelse Jab. Onze grote knuffelkont. Maar soms is hij ineens heel bang of verstart om een reden die we niet goed kunnen duiden. En als je dit niet of te laat in de gaten hebt en je aan hem ‘opdringt’, kan hij happen. Het duurde even voor we zijn gedragsverandering echt in de gaten hadden, maar gelukkig kunnen we hem inmiddels – ook tijdens zijn buien – goed ‘lezen’. Bijtincidenten komen dan ook vrijwel niet meer voor. Jab kondigt zijn buien duidelijk aan, de waarschuwing is dus heel duidelijk en als we hem op dat moment even met rust laten, verdwijnt zijn bui. Voor een baasje met wat ervaring dus geen enorm probleem. Daarnaast is hij fel op soortgenoten, katten en fietsers.
Jab heeft een rugzakje, gevuld met items die hij er zelf niet heeft ingestopt. Maar hij is wel degene die 'm moet dragen...Triest, heel triest.
Jab verdient een eigen warm thuis, mensen die met hem knuffelen, wandelen en spelen. Jab is een kleine lastpak. Ja. Maar hij is zoveel meer dan dat! En wie hem een echte kans zou geven, zou dat onmiddellijk ontdekken. Voor het overgrote deel van de tijd is het een ongelofelijke kroelkont, een lieverd, een vrolijk en enthousiast ventje, een grapjas en een speelse puber. En met wat extra positieve aandacht, geduld en begrip zijn de wat minder aantrekkelijke puntjes wellicht ook nog wel wat bij te schaven. Een hond is immers nooit te oud om te leren. Maar zelfs mét bagage is Jab écht de moeite waard! Het kan en mag toch niet zo zijn dat hij de rest van zijn leven in het asiel moet doorbrengen…Ben jij een échte dierenvriend, ervaring met honden, niet bang voor een uitdaging én is jouw thuissituatie geschikt voor Jabulani… denk dan alsjeblieft ook eens aan dit arme ventje. Hij heeft maar één echte kans nodig.
 

Dit bericht delen:

Advertenties