Yoga benefietdag voor Shahdol Foundation

Van onze redactie
16 november 2014
Een yoga reis naar India heeft 4 organisatoren uit Nijmegen geïnspireerd om een project in India te steunen. Het is een school in het midden van India, die door hun yogaleraar Ron van der Post is opgericht. Tot 10 jaar terug was er geen onderwijs in dit gebied; kinderen leerden van hun ouders en er was geen andere mogelijkheid dan een landarbeider of huisvrouw te worden.
Dankzij de school krijgen op dit moment ruim 600 kinderen van het platteland onderwijs. Ze leren lezen, schrijven, hoe ze moeten koken en de school voorziet hen van kleding en een maaltijd.€¯ 
Twee leraren
Op dit moment zijn er 9 leraren voor de 600 kinderen. Dat is 66 kinderen per klas. Er is niet genoeg geld om de kinderen te voorzien van kleding. Een leraar kost ongeveer 600 euro per jaar. Het is ons doel om de school te voorzien van minimaal twee extra leraren voor een aantal jaren. 
Benefietdag
Om geld in te zamelen voor de school in India wordt een benefietdag georganiseerd op zaterdag 22 november vanaf 12.00 uur in de voormalige Honig fabriek in Nijmegen. De dag komt helemaal in het teken van India te staan met allerlei verschillende yoga workshops, een lezing over Ayurveda door Dr. Anil K. Mehta, een workshop Indiase dans door dansschool Madhoeri uit Nijmegen, allerlei soorten massages, een workshop tulbandknopen, hennaversiering, diverse kinderactiviteiten, Indiase hapjes en drankjes, een Indiase markt en nog veel meer. Rond etenstijd worden er verse gerechten uit de Indiase keuken geserveerd. En als klap op de vuurpijl is er daarna een Bollywood feestje met verrassende DJ's.
Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar Shahdol Foundation. Voor meer info over het programma kunt u kijken op http://www.shahdolfestival.nl.
 

Dit bericht delen:

Advertenties