Maand van de Nijmeegse geschiedenis

Van onze redactie
11 oktober 2014
Oktober is de maand van de Nijmeegse geschiedenis. Met name van 24 t/m 26 oktober staat Nijmegen bol van de activiteiten die met de geschiedenis te maken hebben.
De oudste stad van Nederland heeft vele vijanden gekend. In het verre verleden waren daar onder andere Lodewijk XIV, Karel de Stoute en Maurits van Nassau om maar enkelen te noemen. Maar ook de eerste- en tweede wereldoorlog komen in de maand van de Nijmeegse geschiedenis aan bod. Het thema ‘Vriend en vijand in het verleden’ wordt uitgebreid belicht met beeldmateriaal,  lezingen en een rondwandeling.
Van 14 t/m 26 oktober zullen bijna alle locaties van Nijmegen in het teken staan van de maand van de geschiedenis zoals Lux, de Stratemakerstoren, de bibliotheek. Maar ook het huis van de Nijmeegse geschiedenis, de Sint Jacobskapel en de begraafplaatsen op de Stenenkruisstraat en de Daalseweg.
Het Arsenaal besteedt aandacht aan de koude oorlog en de Nijmeegse fotograaf Joris Ivens. In de Commanderie van Sint Jan wordt tijdens het weekend een driegangenmenu geserveerd om kennis te maken met de eetgewoonten uit de Tijd van Karel de Grote.
Speciaal voor de maand van de geschiedenis geeft de Radboud Universiteit minicolleges over vriendschappen en vijandschappen op de Ganzenheuvel.
Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website of Facebookpagina en op Twitter. 
Het programmaboekje is hier digitaal te vinden. 
 
Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties