Najaarsfeesten in Nijmegen

Van onze redactie
14 oktober 2014
De herfstvakantie, die aanstaand weekend in Nijmegen begint, bevat diverse activiteiten in de stad die het Duitse Bockbier als thema hebben.
Omdat in Nijmegen het meeste speciaalbier per hoofd van de bevolking gedronken wordt, in deze stad verkoopt men meer dan 25 verschillende bokbieren uit binnen- en buitenland, is op zondag 19 oktober weer de jaarlijkse bokbiertocht. Met een huifkar kan men langs zes Nijmeegse cafés vervoert worden alwaar je voor een speciale prijs kunt genieten van verschillende soorten herfstbok. Kaarten kunnen vooraf afgehaald worden bij St. Anneke, café Faber, Twee Keer Bellen, Malle Babbe, Bascafé en de Fuik.
Oktoberfeest in Nijmegen
De lederhosen en dirndls kunnen weer uit de kast gehaald worden want het wordt de laatste jaren in Nijmegen steeds meer een traditie om naar Duits voorbeeld het oktoberfeest te vieren. Van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november staat op de Grote Markt een feesttent  en in café ’t Haantje aan de Daalseweg zal aanstaande zaterdag 18 oktober het jaarlijkse Deutsche Abend feest gevierd worden. Het bierfeest is gratis toegankelijk. Vanaf negen uur s’ avonds zal het duo Einz, Twei,  Zimmer Frei ! met alle bekende Schlagers menigeen het gevoel geven dat men in de biertent in München zit.

Verslaggeving: Willem Spang
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties