Hond eet worst met spijkers

Van onze redactie
14 oktober 2014
Tijdens een wandeling afgelopen zondag heeft een hond een stuk leverworst opgegeten waarin 4 spijkers zaten. De hond Chico vond de worst in de uiterwaarden aan de Lentse kant van stadsbrug de Oversteek. Het dier onderging gisteren een uur durende operatie waarbij de spijkers uit de darmen werden verwijderd. Bij de politie is dit de eerste en enige melding die is binnengekomen over aangetroffen worst met spijkers.
Inmiddels maakt Chico het weer een stuk beter. Eigenaar Bart van Campen dacht vannacht even dat Chico ook de operatie niet zou overleven, de hond gedroeg zich erg vreemd. Gelukkig kwam hij vanochtend weer normaal op zijn vaste plekje liggen. ‘Het grootste geluk is dat ik op de terugweg was en ik de honden, ik heb er 3, aangelijnd had. Daardoor zag ik meteen dat Chico iets oppakte en wegslikte. De andere honden sloegen ook meteen driftig aan het snuffelen en ik kon de andere 2 stukken worst met spijkers nog op tijd wegpakken. Als ik het niet had zien gebeuren had Chico het zeker niet overleefd, en misschien mijn andere honden ook wel niet als ze de andere stukken gevonden en opgegeten zouden hebben.’
Samen met vrienden heeft Bart gister een flink stuk van het gebied afgezocht naar eventueel meer stukken worst. Er werd niets gevonden maar Bart heeft voor de zekerheid  briefjes opgehangen om andere hondenbezitters te waarschuwen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties