Aandacht in CWZ voor Nationale Donorweek

Van onze redactie
15 oktober 2014
Van 12 tot 18 oktober is het Nationale Donorweek. Tijdens deze week benadrukt CWZ het belang van orgaan- en weefseldonatie met een informatiestand voor bezoekers en patiënten. In de Binnenhof, waar ook het restaurant voor patiënten, bezoekers en medewerkers is, staat tijdens de donorweek een informatiestand. Mensen vinden hier informatiemateriaal over donatie in het algemeen en donatie in het CWZ. Bezoekers kunnen zich hier ook registreren in het Donorregister.
CWZ ondersteunt de landelijke campagne ‘Nederland zegt ja’, zegt donatiefunctionaris Theo Wasmus. “Als mensen zich hebben geregistreerd in het Donorregister weten we wat ze willen. Dat maakt het makkelijker om een gesprek over donatie aan te gaan op een moeilijk moment, zowel voor de nabestaanden als voor ons.” 
Waarom registreren?
In Nederland wachten ongeveer 1200 mensen op een orgaan. Helaas overlijden ieder jaar ook mensen terwijl ze wachten. Ook zijn er veel weefsels nodig zoals hoornvliezen en huid: niet levensreddend maar wel voor de kwaliteit van leven. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich registreren in het Donorregister. Nabestaanden hoeven dan op een emotioneel moment geen besluit te nemen hierover. Met de landelijke campagne ‘Nederland zegt ja’ wordt aan iedereen die nog niet als donor geregistreerd staat, gevraagd een keuze te maken over orgaan- en weefseldonatie: ja of nee?
De registratie kan heel eenvoudig online met DigiD via de website www.jaofnee.nl of schriftelijk door middel van een donorformulier. Ook als u geen donor wenst te zijn, wordt u gevraagd dit voor de duidelijkheid te registreren.
 

Dit bericht delen:

Advertenties