Smartlappenfestival De Troost van Oost

Van onze redactie
15 oktober 2014
Traditiegetrouw slaan verschillende kroegen in Nijmegen Oost aan het begin van de maand november de handen in één voor het smartlappen-festijn 'De Troost van Oost'. De traditie bestaat al sinds 1998 en zal ook nu, voor de zestiende keer, worden voortgezet. Op zaterdag 1 november staan 8 kroegen klaar met minimaal evenveel smartlappen acts. Passe-partouts kunnen alleen op de avond zelf gehaald worden bij de deelnemende kroegen en kosten ‚€7,50 per stuk.
Een van de nieuwe deelnemers is Café Bij Basje. Eigenaar Marco Janssen is blij met langlopende traditie: “Dit zijn leuke festivals om bij te horen. De sfeer is goed, overal is het druk en het is een ideaal moment om nieuwe gasten je kroeg te laten zien”. Andere deelnemers zijn Café Jos, Proeflokaal Beij Ons, café 't Haantje, #Bruut, café The Shuffle, café De Kroon en Trianon. Tussen de bekende zalen- en tranentrekkers als Keessie, wederom te vinden bij Café de Kroon, komen oude bekenden terug zoals De Triesto's en Nijmeegse Annie.
Vol = Lol
De Troost van Oost is sinds het eerste jaar altijd direct een succes geweest. Onder het motto 'Vol = Lol' zijn de meeste kroegen binnen een korte tijd afgeladen vol. Om dit te ondervangen rijdt ook dit jaar weer de lijnbus 'Troost-Oost'. Iedereen met een passe-partout kan gratis instappen en meerijden naar één van de deelnemende kroeg. Een kroegenfestival is immers niet compleet voordat je alle kroegen hebt gezien.
Over Festivals in Oost
De Troost van Oost is een onderdeel van 'Festivals in Oost': een samenwerking tussen verschillende horeca-etablissementen in Nijmegen Oost. Drie maal per jaar slaan zij de handen ineen om gezamenlijk een muziekfestival neer te zetten met uiteenlopende thematiek. In november vindt jaarlijks het smartlappenfestijn ‘De Troost van Oost’ plaats en een ode aan de grote muziekhelden met de ‘Tribute in Oost’ in februari. Meer info is ook te vinden op Facebook.

 

Dit bericht delen:

Advertenties